Trabzon Horon Festivali Ile Cosacak

Trabzon’da ‘61 Ülke El Ele Hayde Horona’ sloganiyla ‘Uluslararasi Horon Festivali’ düzenlenecek. 28-31 Temmuz tarihleri arasinda 2.’si gerçeklestirilecek festivale katilanlar horona ve eglenceye doyacak.

Trabzon Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Trabzon Valiliginin destekleriyle 28-31 Temmuz tarihlerinde ‘Uluslararasi Horon Festivali’ düzenlenecek. Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde bu yil 2.’si gerçeklestirilecek festival ile Trabzon’un ve Türkiye’nin dünyaya tanitilmasi hedefleniyor. 4 gün boyunca saat 18.00’de baslayacak festival etkinlikleri gece 00.00’a kadar devam edecek.

Hüseyin Avni Aker Millet Bahçesi’nde gerçeklestirilecek Uluslararasi Horon Festivali’ne Türkiye’nin yani sira; Azerbaycan, KKTC, Gürcistan, Iran, Ürdün, Cezayir, Moldova, Filistin, Endonezya, Fas, Arnavutluk, Senegal, Kamerun, Irak, Osetya, Gambiya, Hindistan, Suudi Arabistan, Etiyopya, Pakistan, Afganistan, Madagaskar, Çad, Mogolistan, Nepal, Demokratik Kongo, Çeçenistan, Uganda, Burundi, Mali, Cibuti, Burkina Faso, Sierra Leone, Misir, Moritanya, Gine, Banglades, Rusya, Polonya, Kosova ve Yunanistan’dan horon ekipleri katilacak.

Trabzon Büyüksehir Belediyesinden konuyla ilgili yapilan açiklamada “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Murat Zorluoglu’nun ‘Sikici Sehirler Gelisemez’ anlayisi dogrultusunda kültür sanat etkinliklerimizi birbiri ardina hayata geçirmeye devam etmekteyiz. Bu kapsamda Büyüksehir Belediyemizin organizasyonunda, Kültür ve Turizm Bakanligimiz ve Valiligimizin destekleriyle, 28-31 Temmuz tarihlerinde Trabzon’umuza yakisir bir festival tertiplemek için yogun gayret gösteriyoruz. Festivalimizde horon kültürümüzü ve horonun yöresel bir danstan çok, insanlari cosku ve eglence çemberinde bulusturup birlestiren yönünü ülkemize ve dünyaya bir kez daha anlatmayi amaçliyoruz. Bu yil 2.’sini düzenledigimiz Uluslararasi Trabzon Horon Festivali, binden fazla yabanci, 250’den fazla Türk katilimci ile gerçeklestirilecektir. Festivalin sadece Trabzon için degil, ayni zamanda Karadeniz, Türkiye ve Dünya için de çok olumlu bir adim olduguna inaniyoruz. Organizasyon sürecinde bizlerden destegini esirgemeyen tüm paydaslarimiza ve festivalimize katilacak ekiplere simdiden tesekkür ediyoruz. Trabzon’umuzda yapacagimiz Uluslararasi Horon Festivali’nde farkli kültürleri sizlerle bulusturmak ve tanistirmak için sabirsizlaniyoruz” denildi.

Öte yandan festivalde Ekin Uzunlar, Onay Sahin ve Ismail Türüt’ün yani sira yöresel sanatçilar da sahne alacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile