Trabzon Protokolü Sehitligi Ziyaret Etti

Trabzon Protokolü Sehitligi Ziyaret Etti

Trabzon Valisi Aziz Yildirim ve beraberindekiler Ramazan Bayrami dolayisiyla Sülüklü Sehitligini ziyaret ederek sehit kabirlerine karanfil birakti.

Ramazan Bayrami dolayisiyla Trabzon Sülüklü Mezarligi’ndaki sehitlikte program düzenlendi.

Kur-an’i Kerim tilaveti ile baslayan programa Trabzon Valisi Aziz Yildirim’in yani sira CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç, Ortahisar Belediye Baskani Ahmet Kaya, Sahil Güvenlik Dogu Karadeniz Grup Komutani SG Binbasi Aytaç Bayirli, Il Emniyet Müdürü Murat Esertürk, Il Müftüsü Selami Aydin ve sehit ailesi yakinlari katildi.

Okunan dualarin ardindan Vali Yildirim ve beraberindekiler sehit kabirlerini ziyaret ederek karanfil birakti.

Sehit aileleri ve mezarliklari ziyaret eden vatandaslarin da bayramlarini kutlayan Vali Yildirim yaptigi açiklamada, bayramlarin güzelliklerle dolu paylasmanin en güzel oldugu günler oldugunu belirterek, “Bizim sehitlerimiz de var bugün buraya geldik. Sehitlerimiz için Kur-an’i Kerim tilaveti okundu dualarimizi yaptik karanfillerimizi çiçeklerimizi biraktik. Sehit ailelerimizle görüstük sehitlerimizle bayramlasmaya geldik. Bayramlar bütün ülke için çok önemli. Kardesligin, sevginin, paylasilmanin artmasi için çok önemli. Biz de bunu yapma gayreti içerisindeyiz Allah nasip ederse buradan sonra kurumlarimizla bayramlasacagiz vatandaslarimizla da bayramlasiyoruz. Bayrami en güzel sekilde idrak etmeye gayret ediyoruz çünkü sevinçler paylasildikça artiyor” dedi.

Vali Yildirim, sürücülere de dikkatli olmalari konusunda uyarida bulunarak, "Burada sadece sehitlerimiz yok burasi büyük bir kabristanlik. Burada ne yazik ki trafik kazalarinda da vefat etmis vatandaslarimiz da var. O yüzden yola çikanlara araç kullananlara özellikle istirhamimiz trafik kurallarina lütfen azami ölçüde riayet etsinler. Isaretlemelere mutlaka riayet etsinler ekiplerimize uysunlar. Ekiplerimiz sürücülerimizi rahatsiz etmek için degil onlarin can güvenligini temin etmek onlarin güvenlik bir sekilde seyrüsefere devam edebilmelerini temin etmek için oradalar bunu hiçbir zaman unutmasinlar. Lütfen emniyet kemerini takmayi unutmasinlar” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile