Trabzon Şehitleri İçin Yürüdü

Trabzon Şehitleri İçin Yürüdü

Hakkari`de şehit düşen 24 askeri anmak ve teröre tepki göstermek amacıyla Trabzon Şehit Aileleri Derneği tarafından düzenlenen yürüyüşe bazı siyasi parti üyelerinin yanı sıra binlerce kişi katıldı.

Ortahisar mevkiinde başlayarak Meydan Parkı`ndaki Atatürk Anıtı önünde sona eren yürüyüş sırasında atılan sloganlarla PKK terörü protesto edildi. Yürüyüş sonrasında Atatürk Anıtı önünde bir konuşma yapan Şehit Aileleri Derneği Başkanı İsmail Karaca, her gün şehit haberleri izlemekten bıktıklarını söyledi. Karaca, "Her gün kahpece saldırılar yapılıyor, her gün şehit sayıları artıyor. Terör sadece Doğu`da değil, şehirlerimizde, şehir merkezlerimizde, kapılarımıza kadar dayandı. Eğer siyasiler buna çözümbulamıyorsa bıraksınlar halk olarak biz çözelim" dedi. Karaca, terörist başının İmralı`da rahatça yaşamasına artık tahammül edemediklerini belirtti.

CHP İl Başkanı Yavuz Karan, "Terörle mücadele siyası iradeyle olur. Artık gençlerimizin isimlerinin üst geçitlere yazılmasını istemiyoruz. Evlatlarımızın yanımızda kalmalarını istiyoruz" derken, Has Parti İl Başkanı Ömer Topaloğlu da, "2 gündür ne konuşacağımı düşünüyorum, benim bir şey söylememe gerek yok, her şeyi meydanlar söylüyor. Buradan soruyorum, nerede Trabzon`dan seçilen diğer milletvekilleri? Şimdi birlik beraberlik zamanı" ifadelerini kullandı.

Daha sonra söz alan MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın ise, teröre tokat atmadan devlet olunamayacağını ifade ederek, "Bu kadar acıya rağmen barış nutukları atıldı. Devlet gücünü hissettirdiği zaman devlettir. Teröre tokat atmadan devlet olamazsın. Devlet olamazsan, bağımsızlığına sahip çıkamazsan başkaları gelip sırtında boza pişirir. Devler uluslararası anlaşmalarda var olan sıcak takip hakkını sonuna kadar kullanmalı" diye konuştu.

Basın açıklamasında hazır bulunan şehit annesi Nurhan Özer de söz alarak, "Ben şehit annesiyim, ciğerim yanıyor. 8 ayrı yere teröristler saldırırken ülkede dinlenmedik ev bırakmayan MİT neden teröristleri dinleyemiyor? Bu MİT kimleri, nereleri dinliyor? Vatan sevdiklerimizle güzel, sevdiklerimiz yanımızda olmadığında ben ne edeyim vatanı?" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile