Trabzon Valisi Kızılcık Açıklaması

Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Anadolu Ajansı'nın hem ulusal hem de uluslararası alanda gittikçe güvenilirliğini daha da artıran ve dünyada parmakla gösterilen, işaret edilen bir ajans konumuna yükselmekte olduğunu söyledi.

Vali Kızılcık, AA'nın kuruluşunun 92. yıl dönümü dolayısıyla Trabzon Bölge Müdürlüğü'nü ziyaret ederek, Bölge Müdürü Murat Kaban ve çalışanların kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Kaban, Vali Kızılcık'a, AA'nın yurt içi ve yurt dışı yapılanması hakkında bilgi sunarak, ''AA, Boşnakça, Hırvatça ve Sırpça yayına da başladı.

Hedefimiz uluslararası 5 haber ajansı arasına girmek. Hedef büyük olunca çalışmak gerekiyor, biz de onun gayretini gösteriyoruz'' dedi.

Vali Kızılcık, 21. yüzyılda teknolojinin çok hızlı geliştiğini ifade ederek, ''Medya teknolojiyi en etkin şekilde kullanarak, tabiri caizse saniye başı, dakika başı artık dünyanın dört bir köşesinde olan olayları anında insanlığın hizmetine sunmakta. Bu gelişmeler de tabi ki global dünyada insanların birbirinden daha haberdar olmalarına ve birbirlerini daha fazla etkilemelerine neden olmakta'' diye konuştu.

Bilgi çağında kamuoyunun tüketimine sunulan bilgilerin, haberlerin güvenilir olmasının fevkalade büyük önem arz ettiğini vurgulayan Vali Kızılcık, ''Bu anlamda AA hem ulusal hem de uluslararası alanda gittikçe güvenilirliğini daha da artıran ve dünyada parmakla gösterilen, işaret edilen bir ajans konumuna yükselmekte. Ben bu başarısından dolayı başta Genel Müdürü ve yönetim kurulu olmak üzere tüm çalışanlarını, bölge müdürlerinden alan personeline kadar gazeteci arkadaşlarımı tebrik ediyorum'' dedi.

Kaban, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ergun Ata, TGC İkinci Başkanı ve eski AA Bölge Müdürü Turgut Özdemir ile TGC Mali Saymanı Haluk Ayyıldız'ın da bulunduğu ziyarette, Vali Kızılcık'a, AA'nın 2011 almanağını hediye etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile