Trabzon Yunanistanli Turizmcilerin Ardindan Cezayirli Turizmcileri Agirladi

Trabzon Yunanistanli Turizmcilerin Ardindan Cezayirli Turizmcileri Agirladi

Cezayir’den gelen seyahat acentesi temsilcileri, Trabzon’da turizmciler ile ikili is görüsmeleri gerçeklestirdi.

Trabzon, Yunanistan’dan gelen turizm acentelerinin ardindan bu kez Cezayirli turizmcileri agirladi. Kültür ve Turizm Bakanligi, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasi, DOKA, Türk Hava Yollari ve TGA isbirligiyle Cezayir’in önde gelen turizm acente temsilcileri Trabzon, Rize ve Artvin illerini kapsayan etkinlikler için bölgeye geldi. Tanitim gezisi kapsaminda Trabzon’daki sektör temsilcileri Cezayir’den gelen turizmcilerle ikili is görüsmeleri etkinliginde bulustu.

Dogu Karadeniz Kalkinma Ajansi (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpinar etkinlikte yaptigi konusmada, hedeflerinin Kuzey Afrika pazarinda Karadeniz’i güçlü bir tatil destinasyonu olarak konumlandirmak oldugunu söyledi.

Akpinar “Geçen yil yine mayis ayinda Kuzey Afrika ülkelerinden Misir, Cezayir, Fas, Tunus ülkelerine yönelik bir program yapmistik. Bu yilda Cezayir programiyla birlikte Kuzey Afrika’ya açilimi aslinda kesinlestirmis bulunuyoruz. Bölgemizin essiz tarihi, kültürel degerlerini, destinasyonlarini, yine bölgemizin dogal güzelliklerini bu cografyada daha fazla tanitma imkani bulacagimizi düsünüyorum. Bundan sonra önümüzdeki dönemde insallah belki bir rehber çalismasiyla bu isi daha da güçlendirerek Kuzey Afrika’yi önemli bir pazar olarak konumlandirmak istiyoruz. Tanitim çalismalarinin Kuzey Afrika ile sinirli kalmayarak Orta Avrupa ve Uzak Dogu ülkeleri gibi pazarlara da açilmasini planlayarak hedef pazarlarimizi çesitlendirilmesini önemsiyoruz. Turizmde hizmet kalitesinin arttiracak yatirimlarla birlikte çok daha güçlü, turizmle cazibe merkezi haline gelmis bir Trabzon, bir Dogu Karadeniz hayalimiz var” dedi.

TTSO Baskani Erkut Çelebi ise Cezayir’den gelen turizmcileri Karadeniz’in güzel sehri Trabzon’da agirlamaktan memnuniyet duyduklarini söyledi.

Karadeniz bölgesinin Körfez ülkelerinin oldugu gibi Kuzey Afrika ülkeleri için de ideal bir turizm bölgesi oldugunu ifade eden Baskan Çelebi, “Kuzey Afrika Karadeniz bölgesine çok benziyor, daglariyla, yesillikleri ile Karadeniz’i aratmayacak bir dogal güzellikleri var. Cezayirli misafirlerimizin daha farkli bir yapiya, daha farkli bir dogaya ve daha koyu bir yesillige sahip Karadeniz’den çok memnun kalacagini düsünüyorum. Burada çok rahat edebilirler” diye konustu.

TGA tarafindan yapilan sunumun ardindan Cezayir’den gelen seyahat acenteleri, Trabzon’daki sektör temsilcileriyle is görüsmeleri gerçeklestirdi, yeni is birliklerine adim atti. Ikili is görüsmeleri etkinliginde 700’nin üzerinde görüsme gerçeklestirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile