Trabzonlu Gencin Paha Biçilmez Araba Koleksiyonu

Trabzonlu Gencin Paha Biçilmez Araba Koleksiyonu

Çocuklugundan beri klasik otomobil tutkunu olan is adami Gökhan Degirmenci, isyerinin garajinda sakladigi klasik otomobilleri trafige çikarmaya bile kiyamiyor. Farkli modellerdeki arabalari isyerinin garajinda muhafaza eden Degirmenci, klasik arabalara iki kati degeri fiyat teklif edenler oldugunu ancak satmayi düsünmedigini belirtiyor.

1963 ve 1964 model Chevrolet marka arabalarin yani sira 3 adet klasik Tofas araba ve 1 adet eski kasa klasik minibüsü hemen hemen hurda halinde alarak isyerinin garajinda aslina uygun bir sekle yaptirarak tekrar çalisir duruma getiren Gökhan Degirmenci (31) klasik arabalara merakinin çocuk yaslarda basladigini söylüyor. Degirmenci, arabalari görmek için isyerine kadar gelenler bile oldugunu ancak hiçbir zaman satmayi düsünmedigini ifade ediyor. Klasik arabalarin degeri 15-20 milyon TL’yi buldugunu kaydeden Degirmenci, arabalarin çogu parçalarini yurt disindan getirttigini belirterek yenilenen arabalari trafige çikarmaya kiyamadigini söylüyor.

Arabalari görmek için çok gelen oluyor

Klasik arabalari görmek için çok gelen oldugunu ifade eden Degirmenci, “Tel örgü örme isi yapiyorum. Çocukluktan beri klasik arabalara hevesim vardi çocukluk hayali diyelim. Tamamen hobi olarak imkânim oldu Allah nasip etti. 1963 model olani 4 yil önce bir isadamindan almistim. Satin aldigim arabayi komple revize ettik içi, disi boyasi olsun sifirdan yaptik diyebiliriz. Aracin parçalarini sifirdan yurt disindan tedarik ettik. Diger klasik olan 1964 model dört kapi direksiz Chevrolet marka otomatik arabanin da parçalarini Amerika’dan getirttik. Bunlari ayda belki bir sefer garajdan çikartip sürüyorum. Arabalari yaklasik dört yildir burada koruyoruz. Arada sirada çalistirip yagini suyunu kontrol ediyoruz. Arabalari görmek için çok gelen oluyor. Bunlardan Türkiye’de az sayida var. Sürmeye ister istemez kiyiyorum dügün nisanlarda çok istek oluyor bazen yapacak bir sey kalmiyor” dedi.



"Yüksek fiyat veren oluyor yine de satmiyorum"

Arabalara yüksek fiyat verenlerin oldugunu ancak satmayi düsünmedigini belirten Degirmenci, garajinda yer alan Murat 124 model arabayla büyüdügünü kaydederek, “Murat 124 model arabayla neredeyse çocukluktan beri büyüdük. Yaklasik 10 yildan beri bizde. Bunun da parçalarini yurt disindan tedarik ederek çok ugraslar çekerek getirttik. Uzun ugraslar sonucu sifir sekilde bu vaziyete getirdik. Satar misin? Diye çok teklif geliyor, satmayacagimizi biliyorlar. Çok yüksek fiyat veren de oldu, degerinin iki takini veren oldu yine de satmadim” diye konustu.



Garajdan çikartmak için önündeki agaci kestiler

Satin aldigi otomobili garajdan çikarmak için önündeki agacin kesildigini kaydeden Degirmenci, “Dogan ve 131 model arabalarda yaklasik üç buçuk yildir bizde. Dogan marka araba sekiz bin 500 kilometrede, digeri de benzinli 131 model. Dogan marka arabayi galerici arkadasim yasli bir amcadan almisti esi rahmetli olunca arabayi garaja çekmisti. En son çocuklari satmaya karar verdi garajdan çikartirken önünde agaç vardi agaci kesmek zorunda kalmislardi o sekilde çikardilar. Yine klasikler arasinda yer alan minibüsümüz var. Araci Bayburt tarafindan aldik. Komple bastan asagi kendi isyerimizde aslina uygun yenilemeye çalisiyoruz Aracimiz 1984 model yaklasik 2 yilda kaporta bölümünü disini bitirdik. Arabayi satmak için yapmiyoruz. Hepsi 15-20 milyon TL’yi bulur ama almaya çalissan tedarik edilemez” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile