TİAB Onursal Başkanı Osman Pepe, merkezi İstanbul'da bulunan TİAB Yönetim Kurulu üyeleri ve beraberindeki gazetecilere, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu tarafından Devlet Su İşleri'nde kahvaltı verildi.
Kahvaltı sonrasında düzenlenen basın toplantısında Belediye Başkanı Gümrükçoğlu, Osman Pepe ve beraberindeki iş adamlarını kentteki çalışmalar hakkında bilgilendirdi. Gümrükçoğlu, Trabzon’un bir kültür kenti olduğunu belirterek, ''Trabzon okuyanı, bürokratı, bilim insanı çok olan bir kent. En büyük özelliği olarak kent bilinci, kent kültürü olan bir şehir olmasıdır. 5 bin yıllık mazisi olması nedeniyle bir kültür ve medeniyet kentidir. İnsan sevgisi ile yürekleri dolu olan bir bölgedir. Barış ve uygarlığın kentidir. Yeşilin mavinin bir tablosunu oluşturan, yayları, deniziyle, kentiyle Trabzon bir Türkiye incisidir. İstanbul'un bin kilometre uzağında ama hakikaten Türkiye incisidir'' dedi.
Trabzon'un birçok özelliği ile yaşanabilir kentler arasında bir adım önde olduğunu dile getiren Gümrükçoğlu, ''Ulaşımı karayoluyla Samsun Sarp otoyolunun tamamlanmasıyla 13 saatte Ankara'ya ulaşabiliyor. Deniz yolu ve hava yoluyla Trabzon bölge merkezidir. Bölge merkezi olmanın tarihten bu yana geliştirirken diğer bölge illeriyle dışlamayan omuz omuza yürüyen bir kenttir. Deprem yönünden güvenliği, ulaşımı ve insan sevgisiyle böyle bir kentimiz var. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 53 bin öğrencisi var. Özel Avrasya üniversitesi de 2. yılında iki bin öğrenci kapasitesine ulaşmıştır. Bir eğitim kültür kenti olmayı her zaman daha ileriye getirmeyi sürdürebilmiş bir şehirdir'' şeklinde konuştu.
2009 yerel seçimlerinde halkın teveccühü ile belediye başkanlığı görevine geldiğini ifade eden Gümrükçoğlu, “Yüzde 50’nin üzerinden halk desteği ile mali hizmetleri yürütmeye başladık. Bu sorumluluğu bir dakika bile hiç unutmadan hizmetleri ve Trabzon’un yaşanabilirliliğini arttırmaya gayret ettik. Bunun sonucunda Trabzon yaşanılabilir iller düzeyinde 81 il içinde 4. sırayı alabilmiş, yükselebilmiş ildir. Görev süremizde önceliklerimizden birincisi Trabzon'un turizm merkezi olmasını sağlamaktır. 'İkincisi bir eğitim merkezi olmasını, üçüncüsü ise bir ticaret alış verişi bir kavşak lojistik merkez olabilmesi, dördüncü olarak sağlık merkezi özelliğini beşinci olarak saniyede küçük ve orta işletmelerin geliştirilmesini hedefledik''' diyerek iş adamlarını şehir hakkında bilgilendirdi.
İstanbul’da kurulmuş olan Trabzonlu İş Adamları Bürokratlar Derneği’nin İstanbul’da başta Doğu Karadeniz olmak üzere bölgenin insanının şehrin ve ülkenin pek çok ciddi meselesini ışık tutacak projeksiyon çalışmalarını yaptığını kaydeden TİAB Onursal Başkanı Osman Pepe ise, “Burada bulunmamamızın sebebi Trabzonlu TİAB ağırlıklı olarak Trabzon’un, bölgenin sorunlarını İstanbul’un ve Türkiye’nin ilgi ve alakasını çekmek belli konuları projektör sunmaktır. Arkadaşlarla birlikte Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçoğlu ile bu etkinliği yapacağımızı ve kendilerinin de bize burada Trabzon’un tablosu fotoğrafıyla alakalı bazı kesitleri paylaşmasını arzu etmiştik. TİAB yönetiminin maksat ve muradı Trabzon’u sevdirmek Trabzon’un güzelliklerini derinliklerine insanlarımızın vakıf olmasını oraya ilgi alakayı yoğunlaştırmasını arzu ediyoruz. Trabzon Türkiye’nin en büyük marka değerlerinden olan şehirlerimizden biridir. Trabzon'un bir talihsizliği İstanbul’dan bin kilometre uzaklıkta olması ve çok yoğun göç vermesi, çok değerli insanlarının önemli bir kısmını içerde tutamaması, yeteri kadar yatırım alamaması ve benzer sorunlara biz burada bir nebze olsun ışık tutma, bunları konuşmak, yazmak haber yapılması maksadıyla böyle bir organizasyon yaptık” dedi.
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Osman Pepe ve beraberindeki heyete şehri gezdirdi .
Trabzonlu İş Adamlarından Trabzon’a Ziyaret
Eski Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Onursal Başkanı olduğu Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği (TİAB) Yönetim Kurulu üyeleri ve beraberindeki köşe yazarları ile birlikte Trabzon’u ziyaret etti.