Trabzonspor'da Eyüp Aşık başkanlık adaylığından vazgeçti

Trabzonspor Kulübü'nün 10-11 Aralık'ta yapılacak olağan genel kurulu öncesi başkan adaylığı için ismi geçen eski bakan Eyüp Aşık, adaylıktan vazgeçtiğ

Trabzonspor Kulübü'nün 10-11 Aralık'ta yapılacak olağan genel kurulu öncesi başkan adaylığı için ismi geçen eski bakan Eyüp Aşık, adaylıktan vazgeçtiğini açıkladı.

Aşık, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlediği basın toplantısında, yönetime bazı eleştiriler yöneltirken, adaylıktan çekilmesiyle ilgili ise ilginç açıklamalarda bulundu. Bir haftadır Trabzon'da yaptığı çalışmalarda kafasındaki kadroyu kuramayacağına kanaat getirdiğini anlatan Aşık, adaylığının istikrarı bozacağı propagandasının yapıldığı ve 'pek çok kişiyi de üzerine saldığı' iddiasında bulundu.

Trabzonspor'un sportif alanda tüm camiayı memnun eden sonuçlar aldığına işaret eden Aşık, ancak Trabzonspor'un tek önemli sorununun puan cetveli olmadığını savundu. Aşık, şöyle konuştu:

"Mali yapısında ciddi yanlış ve sıkıntılar ardır. Trabzonspor'un imkanları ile mütenasip olmayan, şimdi iyi dönemde biraz rahat taşınıyor ama en küçük bir krizde taşınamayacak bir mali yapı var. Gelir gider tablosunda makas giderek açılıyor. Bu uzun yılların birikimi olarak gidiyor. Altı yapı, Trabzonspor'u taşımayacak durumda. Sıradan bir kulübün altyapısı durumuna gelmiş. İdari yapı da iyi değil. Görevlendirme ve ücretler iyi değil. Uyum hem yönetim içinde hem de Trabzon'un değerleri ile uyum, huzur sağlanabilmiş değil. Son yönetim kendi içinde de huzur sağlayamamış."

Adaylık için adı geçtiği günden beri bir takım hazırlıklar yaptığını anlatan Aşık, İstanbul, Ankara ve Trabzon'da çalışmalar yaptığını dile getirdi.

Trabzon'daki temaslarının sonucunda projelerini gerçekleştireceği ortamı oluşturamayacağını anladığını ifade eden Aşık, "Bana yapılan telkinlerden, kişilerle yaptığım görüşmelerden, benimle beraber görev almasını istediğim arkadaşlardan, (bunu yönetim kuramadı diye yormayın) ama birbirine dengeli ve bu kadroya uyumlu, faydalı bir yönetim kadrosu oluşturamayacağıma kanaate getirdim. Hemen bir grup yarışına girdik, böyle bir konsensüs olmayacağını göndüm ve de insanların benim anlattıklarımdan daha çok saha sonuçlarını önemsediğini, teknik kadrosunun başardığı ve başarmaya da devam edeceğini umduğum saha sonuçlarına bütün olayın endekslendiğini gördüm ve bugün itibariyle aday olmaktan vazgeçtim." dedi.

Basın toplantısı duyurusu yaptığında samimi fikrinin adaylık açıklaması olduğunu kaydeden Aşık, "Ama son iki günde bu kadar faydalı projelerle faydalı olacağım derken belki daha da zarar vereceğimizi hissettim ve vazgeçtim. Böyle bir açıklamayı yapmak aklımın ucunda bile değildi. Ama iyice düşündüm ve benim hedeflediğim gibi bir şey çıkmayacağına anladığım için vazgeçtim." diye konuştu.

-PEK ÇOK KİŞİYİ ÜZERİME SALDILAR-

Camianın birlik beraberliğe ihtiyacı olduğunu vurgulayan Aşık, bazı konuları gündeme getirip fitne çıkartmak esmediğini belirterek devamında ise ilginç açıklamalarda bulundu:

Eski Başkan Eyüp Aşık, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim adaylığımı istikrarın bozulacağı şeklinde çok propaganda yapıldı ve pek çok kişiyi de üzerime saldılar. Oysa kongre kararın ben almamıştım. Yönetim kongre yapmak zorunda değildi, sene sonuna atabilirdi. Ben bugün yokum dedim ama belki yönetimin yüzde 80'in değişecek. Yani yönetim değişikliği ben olsam da olacak, olmasam da olacak. Hatta hatta belki tek başkan olsa bile iki liste çıkacak. Yani bir kongre savaşı yine olacak. Eğer istikrar ve huzur bozulacaksa, istikrar ve huzuru bozmak isteyen olursa yine bozacaklar. Bu bize bağlı bir şey değildi. Ama ben olunca bozulsa bende kalacaktı. El birliği ile benim üzerime yıkılacaktı. Ben bu yükün altına girmek istemiyorum. Bozulacaksa kendiliğinden bozulsun, hep beraber tamir etmek bize düşerse elimizden geleni yaparız."

Aşık, 'Pek çok kişiyi üzerime saldılar' ifadesiyle neyi kast ettiği yönündeki soruya ise şu cevabı verdi:

"Bu aşamada ben de bir fitne sokup ortalığı karıştırmak istemiyorum. Bunları bir zaman konuşuruz. Ben birlik ve beraberlik için kendimi de feda ederken dönüp bir de ortalığı karıştırmak istemiyorum. Bu toplantının duyurusunu yaptığımda da amacım adaylık açıklamasıydı. Adaylığı çok ciddi şekilde düşündüm, taşındım, olaylara da baktım; girsem kazansam zaten isteğimi ekibi kurdurmayacaklarını anladım. O ekibi kursam bile çalıştırılmayacağımı anladım. O zaman kafamdaki projeleri gerçekleştiremeyecek, ben de maçları konuşup, bütün şeyimi ona vereceksem, senede bir bile toplanıp gündemdeki konuları tartışamayacaksam o zaman ben de mutat yapılanı yapmış olacağım. Onu da kendime yediremedim."

Herkes gibi kendisinin de bu sene Trabzonspor'un şampiyonluğundan umutlu olduğuna eşiret eden Aşık, sezon sonunda bu şampiyonluğu kutlama temennisinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile