Trabzonspor, Samsunspor'un Konugu Olacak

Trabzonspor, Samsunspor'un Konugu Olacak

Trendyol Süper Lig’in 35. haftasinda Trabzonspor, yarin Karadeniz derbisinde Samsunspor’un konugu olacak. Iki ekip, yarin oynanacak müsabaka ile Süper Lig’de 52. kez rakip olacak.

Samsun Yeni 19 Mayis Stadyumu’nda yarin saat 19.00 oynanacak olan müsabakayi Abdulkadir Bitigen yönetecek. Bitigen’in yardimciliklarini ise Mustafa Sarvanlar ve Anil Usta yapacak.

Bordo-mavililer, ligde geride kalan 34 hafta sonunda 18 galibiyet, 4 beraberlik, 12 maglubiyet ile 58 puan toplayarak 3. sirada yer aliyor. Deplasmanda oynayacagi karsilasmada sahadan 3 puanla ayrilmayi hedefleyen Trabzonspor, üçüncülükteki iddiasini güçlendirmek istiyor. Ev sahibi Samsunspor ise ligin geri kalan bölümünde oynadigi 34 maçta 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 15 maglubiyetle 39 puan toplayarak 13. sirada bulunuyor. Evinde oynayacagi maçtan 3 puanla ayrilmayi hedefleyen kirmizi-beyazlilar alt siralardan kurtulmanin planlarini yapiyor.

Süper Lig’de 52. randevu

Samsunspor ve Trabzonspor, Süper Lig’de bu güne kadar 52 kez karsi karsiya geldi. Söz konusu müsabakalarda Trabzonspor 32 galibiyet elde ederken, Samsunspor ise 9 galibiyet aldi. Iki takim arasindaki 10 karsilasma ise beraberlikle sonuçlandi. Bordo-mavililerin 96 golüne kirmizi-beyazli ekip 39 golle karsilik verdi.

Trabzonspor 12 sezon sonra Samsun’da

Trabzonspor, ligde 12 sezonluk bir aranin ardindan Samsunspor daplasmanina konuk olacak. Iki takim arasinda Samsun’da oynanan son lig maçi, Samsunspor’un küme düstügü 2011-2012 sezonunda yapilmisti. Söz konusu sezonun ardindan bordo-mavililer, resmi bir müsabaka için ilk kez Samsun deplasmanina gidecek.

Iki takim arasinda sezonun ilk yarisinda Trabzon’da oynanan maçi ise ev sahibi Trabzonspor 2-1 kazanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile