Trafik Degerlendirme Toplantisi Düzenlendi

Trafik Degerlendirme Toplantisi Düzenlendi

Zonguldak’in Alapli Kaymakamlik baskanliginda, 2023-2024 yilinin ilk 3 aylik Trafik haftasi etkinligi toplantisi düzenlendi.

Içisleri Bakanliginin talimatlari dogrultusunda Alapli Kaymakamlik Toplanti Salonunda gerçeklestirilen toplantiya Alapli Kaymakami Selçuk Köksal, Ilçe Jandarma Komutani Ibrahim Guzgun, Ilçe Emniyet Müdür Vekili Baki Acar, Alapli Belediye Baskan Yardimci Yasar Çevik, Ilçe Milli Egitim Müdürü Cevat Çevik, Ilçe Müftüsü Yilmaz Çelik, Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasi Baskanimiz Kemal Çam, Gençlik ve Spor Ilçe Müdürü Zafer Can ve Kent Konseyi Baskani Yasin Ören katildi.

Trafik Haftasi Etkinligi toplantisinda kazalarinin önlenmesi adina hayata geçirilen ‘Önce Yaya’ uygulamasi ile yaya önceligi, güvenligi ve yasam tünellerinin yayginlastirilmasi konulari ele alindi. 2023-2024 yilinin ilk 3 ayinin degerlendirildigi toplantida kentteki trafik denetimlerinin arttirilmasi, ölümlü ve yaralanmali trafik kazalarinin azaltilmasi ile ilgili alinacak tedbirler görüsüldü.

Toplantida trafik kazalari ve can kayiplarina neden olan trafigi tehlikeye sokacak sekilde motosiklet güvenligi, makas atma ile hiz ve emniyet kemeri denetimlerinin etkinliginin daha arttirilmasi gündeme geldi.

Ayrica yaz mevsimi gelmesi sebebiyle yogunlugun fazla oldugu Tepeköy çekirdek tepe noktalarinda ise güvenligi artirilmasina karari da alindi. Öte yandan, Alapli’da Ilçe Trafik bulusma toplantisinda konusan Ilçe Kaymakami Selçuk Köksal 2023-2024 ilk üç ay döneminde ilçedeki vaka sayilari ve kesilen cezalarla ilgili bilgiler verdi. Kaymakam Selçuk Köksal 2023 yilin Ocak ayindan bugüne kadar Alapli’da yapilan trafik denetimlerinde 424 bin 586 lira idari para cezasi kesildigini bildirdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile