Trafik Haftasi Etkinliginde Validen Ögrencilere Simit

Trafik Haftasi Etkinliginde Validen Ögrencilere Simit

Sivas’ta 4-10 Mayis Karayolu Trafik Haftasi nedeniyle etkinlik düzenlendi. Vali Yilmaz Simsek, etkinlik sonrasi ögrencilere simit ikram etti.

Sivas’ta 4-10 Mayis Trafik Haftasi nedeniyle tarihi Kent Meydani’nda ‘Yayalar Kirmizi Çizgimiz’ temali etkinlik düzenlendi.

Sivas Il Emniyet Müdürlügü ve Il Jandarma Komutanligi’na bagli trafik ekipleri ögrencilere balon dagitti.

Ögrenciler ve vatandaslara trafik kurallari bilincini asilamayi amaçlayan etkinlikte trafik levhalari anlatildi.

“Ilimizde geçen yil 41 vatandasimiz trafik kazalarinda hayatini kaybetti”

Sivas Valisi Yilmaz Simsek, Trafik Haftasi’ni kutlayarak, “Bu hafta boyunca bir takim etkinlikler düzenledik. Su anda da ögrencilerimizle birlikte bu etkinliklerden birisini icra ediyoruz. Amacimiz trafik kurallarina dikkat çekmek. Vatandaslarimiza trafik kurallarina uyma bilincini yerlestirmek ve trafik kurallarini vatandaslarimiza anlatmak. Gençlerimize bu yaslarda trafik kurallarini ögretmek ve onlari bu dogrultuda egitmeyi amaçliyoruz. Bildiginiz üzere araç sayisinin artmasiyla birlikte maalesef trafik kazalari da artti. Dünyada yilda 1 milyon 350 bin kisi trafik kazalarinda hayatini yitiriyor. Ülkemizde bu rakam 2 bin 200 civarlarinda. Ilimizde ise geçen yil 41 vatandasimiz trafik kazalarinda hayatini kaybetti. Bu sadece kaza aninda olay yerinde vefat edenler. Bu tablo gerçekten vahim. O yüzden bu konu çok önemli" dedi.

Trafik kurallarinin gençlere ve vatandaslara iyi anlatilmasi gerektigine vurgu yapan Vali Simsek, “Onlarin trafik kurallarina uymalarini telkin etmemiz gerekiyor. Öncelikle emniyet kemeri takmak, kirmizi isikta mutlaka durmak ve isik ihlali yapmamak, hiz limitine mutlaka riayet etmek gerekiyor. Yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermek gerekiyor. Her etkinlik için de bir motto kullaniyoruz. Bundan sonra bu etkinliklerimiz devam edecek. Ben tüm vatandaslarimizdan trafik kurallarina uymalarini bekliyorum. Hem kendi can ve mal güvenlikleri için hem de baskalarinin can ve mal güvenligi için lütfen trafik kurallarina uyalim, uymayanlari da uyaralim” ifadelerini kullandi.

Vali Simsek, etkinlige katilan ögrencilere simit ikram etti. Programa Vali Yilmaz Simsek’in yani sira Belediye Baskanvekili Fehmi Tastan ve il protokolü katildi.

Ögrenciler ile toplu fotograf çektiren il protokolü, yaya geçidinden geçti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile