Gaziantep Ticaret Odası (GSO) toplantı salonunda yapılan etkinlik saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Trafik kontrolleri ile ilgili yapılan sunumun ardından, törene davet edilen trafik kazası mağduru genç katılımcıları kurallara uyulması noktasında uyardı. Daha sonra kürsüye çıkan Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında bazı istatistiklere değindi. Emniyet Müdürü Oğuz, "Araç sayısının 2007 yılında 236 bin 469 iken, bugün yüzde 40 artış ile 329 bin 982
ulaşmıştır. Yine aynı süreçte ilimizdeki sürücü belgesi sahibi sayısı 2007 yılında 298 bin 808 iken bugün itibariyle bu rakam yüzde 29 artış ile 386 bin 616‘ya ulaştığı tespit edilmiştir. Ülkemiz genelinde ve ilimizde 2008 yılı başından itibaren İçişleri Bakanlığı‘nın öncülüğünde trafik güvenliğini de yeni açılımlar ve çözüm projeleri uygulamaya konulmuştur. Etkin denetim ve toplumsal duyarlılıklara dayalı bu projeler 2008 yılından itibaren etkin bir biçimde uygulanmaktadır. İlimizde 2007 yılından bu yana
meydana gelen trafik kazaları incelendiğinde trafik güvenliğini de yeni açılımlar ve yeni hedefler ve çözüm projeleri paralelin de yapılan etkin denetimler sonucu araç ve sürücü rakamlarındaki artışlara rağmen özellikle ölümlü trafik kazalarında meydana gelen önemli düşüş bu denetimlerin etkinliğini ortaya koymaktadır" dedi.
Emniyet Müdürü Oğuz son olarak yoğun denetimler sonucu belirli başarılar elde edilmiş olsa bile trafik sorunun sadece polisiye tedbirlerle çözülmesinin mümkün olmayacağı ve bu konuda herkesin üzerine düşün görevi yapmasıyla bu sorunun ortadan kaldırılabileceğini söyledi.
Daha sonra törende konuşan Vali Süleyman Kamçı ise, insanların trafik kazalarından, ‘Trafik canavarı‘ ya da ‘Trafik terörü‘ olarak bahsetmesi bu kazaları sıradan olaylar haline getirdiğini ifade ederek, "Bu durum olgun bir trafik bilincinin oluşturulmasına da engel olmaktadır. Emniyet Teşkilatımız ‘Mobese‘ sistemi ile kural ihlalini en aza indirmek, trafik tıkanıklığını önlemek, olaylara en kısa zamanda müdahale etmektedir. Ayrıca hizmete giren trafik denetim sistemiyle trafik akışı kontrolü sağlanmakta
ve şehir yaşantısının kurallara uygun, medeni bir yapıya kavuşmasına imkan vermektedir. ‘Karayolu Trafik Haftası‘ olarak kabul edilen bu hafta nedeniyle, en öncelikli sorunlarımız arasında yer alan trafik kazalarına dikkat çekilmesi gerekmektedir. Kazaların azaltılması amacıyla alınan bütün tedbirlerin, etkin bir şekilde uygulanabilmesi için, sivil toplum örgütlerini, kamu kurum ve kuruluşlarını, basın ve yayın organlarını, eğitim-öğretim kurumlarını ve bütün halkımızı işbirliğine çağırıyorum" dedi.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından tören, daha önce düzenlenen çeşitli yarışmalarda fotoğraf ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verilirken, başarılı görülen trafik polisi ve Jandarma ekiplerine plaketleri verildi.
Trafik Haftası Etkinlikleri
‘Karayolu Trafik Haftası‘ Gaziantep Emniyet Müdürlüğü tarafından düzenlenen bir dizi etkinliklerle kutlanıyor.



















