Trafik Haftasi'nda Sürücüler Bilgilendirildi

Trafik Haftasi'nda Sürücüler Bilgilendirildi

Ordu’da Karayolu Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde trafik polisleri, cadde üzerinde durdurdugu araç sürücülerini ‘hayatla yarisilmaz’ mesaji ile bilgilendirerek, trafik kurallarinin önemi anlatildi.

Altinordu ilçesi Atatürk Bulvari üzerinde toplanan Ordu Il Emniyet Müdürlügü Bölge Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri, cadde üzerinde durdurduklari sürücülere yaya yolu konusunda uyarida bulunarak brosür dagitti.

Lise ögrencilerinin de katildigi etkinlikte ekipler tarafindan görevli kisi veya isikli trafik isareti bulunmayan, trafik isaretleri ve levhalarla belirlenmis kavsak giris-çikislari ile yaya ve okul geçitlerine yaklasirken yavaslanmasi konusunda uyari yapildi. Uyarida ayrica, yaya ve okul geçitlerinde geçit hakki verilmesi, emniyet kemerinin önemi ve trafik kurallarina uymanin önemleri anlatildi. Etkinlikte polis ekipleri ve ögrenciler tarafindan yayalara ve sürücülere yönelik el brosürleri, kirmizi düdük, çikolata ve hediye dagitilarak, bilgilendirmeler yapildi.

Etkinlige katilan Boztepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Çocuk Gelisimi Bölümü Alan Sefi Ilknur Keskin Acar, “Milli Egitim Bakanligimizin düzenledigi sosyal sorumluluk projesi çerçevesinde Trafik Haftasi nedeniyle il genelinde yapilan etkinliklere dahil olduk. Bugün de bu hafta dolayisiyla kemer kullanimi konusunda bilgilendirmek ve sürücülerin bu konudaki dikkatini çekmek için ögrencilerimizle etkinligin içerisindeyiz” diye konustu.

Sürücüler ise bu tür bilgilendirme etkinliklerinin can ve mal güvenligi için faydali oldugunu, tüm sürücülerin ve yayalarin trafik kurallarina uymasi gerektigini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile