Trafik Ihlalleri Jandarmanin Dronu Ile Tespit Ediliyor

Trafik Ihlalleri Jandarmanin Dronu Ile Tespit Ediliyor

Aksaray’da trafik jandarmasi ekipleri trafik güvenliginin saglanarak kazalarin en aza indirilmesi amaciyla kural ihlallerini dron ile havadan tespit ediyor.

Yasanan ölümlü ve yaralanmali trafik kazalarinin en aza indirilebilmesi, halkin can ve mal güvenliginin saglanmasi amaciyla çesitli çalismalar yapan Aksaray Il Jandarma Komutanligi Trafik Subesi ekipleri rutin uygulama ve denetimlerin yani sira dron destegi ile havadan yaptigi denetimlerle kural ihlallerini metrelerce uzaktan tespit ediyor. Karayollari basta olmak üzere ilçe, belde ve köy yollarinda havadan denetim yapan ekipler kural ihlali yapan otomobilleri 1 kilometre uzakliktaki uygulama noktasinda durduruyor. Uygulamalarda özellikle isik ihlali, emniyet kemeri kullanimi, seyir halinde cep telefonu kullanimi, uygunsuz serit kullanma, hatali serit degistirme, agir tasitlarin uygunsuz serit kullanimi, araç takip mesafesi, okul ve yaya geçidi önceligi denetleniyor. Cezai islemlerinin ardindan durdurulan araç sürücülerine bilgilendirme yapan trafik jandarmasi, trafik kurallariyla ilgili brosürler veriyor.

Il Jandarma Komutanligindan yapilan açiklamada, “Trafik kazalarinin en aza indirilmesi, vatandasimizin huzur ve güven içerisinde seyahat etmelerini saglamak amaciyla denetim faaliyetlerimize hassasiyetle devam edilecektir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile