Trafik Kazalarina Dikkati Çekmek Için Babasinin Öldügü Yerde Lokma Dagitti

Çorum'da yaya geçidinden yolun karsisina geçerken bir otomobilin çarpmasi sonucu yasamini yitiren yasli adamin kizi Ilayda Avci Çorum: '2 tonluk metal yiginiyla hizla gelmek, dikkat ve özen yükümlülügünün eksikligidir. Lütfen biraz daha duyarli, saygili, özenli davranalim. Bu yarin bizim çocugumuzun, çok sevdigimizin basina gelebilir. Benim geldi ama baskalarinin cani yanmasin istiyorum'

Çorum'da yaya geçidinde yolun karsisina geçerken bir otomobilin çarpmasi sonucu yasamini yitiren yasli adamin kizi, trafik kazalarina dikkati çekmek amaciyla olay yerindeki yaya geçidinde vatandaslara lokma dagitti.

Avukat Ilayda Avci Çorum, 3 Aralik'ta meydana gelen kazada agir yaralanan ve bir gün sonra hastanede vefat eden babasi Yasar Avci (83) için vatandaslara lokma dagitmaya karar verdi.

Ayni zamanda trafik kazalarina dikkati çekmek isteyen Çorum, kazanin meydana geldigi Gazi Caddesi Vergi Dairesi önündeki yaya geçidinin yanina lokma pisirme makinesi kurdurdu.

Esi Ibrahim Çorum ve yakinlariyla yoldan geçen vatandaslara lokma tatlisi dagitan Çorum, "3 Aralik'ta bu yaya geçidinde cinayet islendi" yazili pankart ile "Durmadin, can aldin, farkinda misin?" yazili döviz tasidi.

Çorum, gazetecilere, babasinin daha önce sik sik yaptigi gibi pastaneden börek almak için evden çiktigini, yaya geçidinde yolun karsisina geçerken bir otomobilin çarpmasi sonucu hayatini kaybettigini söyledi.

Kazanin kamera görüntülerinde çarpan sürücünün hiç yavaslamadiginin görüldügünü anlatan Çorum, "Babam yaya geçidinden yolun karsisina geçerken beyaz bir araç hiç yavaslamadan, hizini kesmeden babama çarpiyor ve yaklasik 15-20 metre firlatiyor. Babam yerde sürükleniyor. Çarpma nedeniyle babamin vücudunda kirik ve çikiklar meydana geliyor, ayrica beyin kanamasi geçiriyor. Kazayi duyup hastaneye gittigimizde bize babamizin kurtulma sansinin olmadigini söylediler. Hastanede müdahale edildi ama babami kaybettik." dedi.

Sürücülerin ayni zamanda birer yaya oldugunu belirten ve agirligi 2 tona yaklasan araçlarin çok daha dikkatli kullanilmasi gerektiginin altini çizen Çorum, "Sadece yayalara degil, bir hayvan da geçebilir. 2 tonluk metal yiginiyla hizla gelmek, dikkat ve özen yükümlülügünün eksikligidir. Lütfen biraz daha duyarli, saygili, özenli davranalim. Bu yarin bizim çocugumuzun, çok sevdigimizin basina gelebilir. Benim geldi ama baskalarinin cani yanmasin istiyorum. Kazalara dikkati çekmek için lokma dagitiyoruz. Söyleyecek çok sey var ama sözün bittigi yerdeyiz." diye konustu.

Çorum, avukat olarak kazayla ilgili sorusturma ve yargilama süreçlerini takip edecegini dile getirerek "Ancak bu, gideni geri getirmiyor. Önemli olan bunlar yasanmadan bir seyler yapilmasi." ifadesini kullandi.

Çorum'da 3 Aralik'ta Y.B'nin (78) kullandigi otomobil yaya geçidinde yolun karsisina geçmeye çalisan Yasar Avci'ya çarpmis, agir yaralanan Avci kaldirildigi Hitit Üniversitesi Erol Olçok Egitim ve Arastirma Hastanesinde kurtarilamamisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile