Trafik Kazasi Tatbikatini Gerçek Sanip Olay Yerini Doldurdular

Trafik Kazasi Tatbikatini Gerçek Sanip Olay Yerini Doldurdular

Adana’da Trafik Haftasi etkinlikleri çerçevesinde ’kazali araçtan kazazede kurtarma’ tatbikati gerçeklestirildi. Tatbikat gerçegini aratmayinca yoldan geçen vatandaslar tatbikat yerine akin etti.

Adana Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan Atatürk Parki’nda vatandaslari bilinçlendirmek amaciyla kaza tatbikati gerçeklestirildi.

Tatbikatta bir trafik kazasi canlandirildi. Araç sürücüsünün kazanin ardindan aracin ön camindan firlayarak yerde agir yarali biçimde uzandigi tatbikatta, sürücünün yan koltugunda oturan kisi ise basini aracin açilan hava yastigina yaslayarak gelecek yardimi bekledi. Tatbikatta kazayi gören vatandaslar önce 112’yi arayarak kazayi yetkililere bildirdi. Kaza alanina yetkililerin gelmesiyle birlikte araç içerisindeki yarali itfaiye ekiplerince tahliye edilirken, araçtan firlayan sürücünün ise saglik ekipleri tarafindan dogru müdahale ile sedyeye alinarak ambulansa götürülmesi canlandirildi. Tatbikat esnasinda yoldan geçen vatandaslar ise kazayi gerçek zannederek izlemeye basladi.

Olayin gerçek olmadigini ögrenen vatandaslar, sonrasinda tatbikati cep telefonu kameralariyla kaydetti.

Tatbikatin ardindan ise vatandaslara trafik kurallarinin anlatildigi brosür dagitilarak, uyarilarda bulunuldu.

"Ülkemizde yillik bin 800 ölümlü kaza oluyor"

Adana Emniyet Müdürlügü Trafik Denetleme Sube Müdür Vekili Emniyet Amiri Mustafa Çuhadar, Türkiye’de bir yilda yaklasik bin 800 ölümlü kaza, 206 bin yaralanmali kaza oldugunu, bunun sonucunda 305 bin kisinin yaralandigini söyledi.

Gerçeklestirilen tatbikat ile vatandaslari trafik kurallarina uyma konusunda bilinçlendirmeyi amaçladiklarini belirten Çuhadar, "Bu seneki trafik haftasi etkinlikleri çerçevesinde bir trafik kazasi canlandirmasinda bulunmus olduk. Kazada asiri hizli giden aracin kaza sonrasi ne hale geldigini vatandaslara göstermeyi amaçladik. Öte yandan emniyet kemerini baglamayan sürücünün de disariya savruldugunu canli bir biçimde izledik. Ülkemizde genel olarak baktigimizda yillik bin 800 ölümlü kaza olurken 206 bin de yaralamali kaza meydana geliyor. 305 bin de yaralimiz oluyor. Düzenlemis oldugumuz tatbikatta emniyet kemerinin önemini dile getirmeye çalistik. Asiri hiz yapan aracin ne hale geldigini ve araç içerisinde bulunan vatandaslarimizin yaralanmalarini, araç disarisina savrulmalarini canlandirmis olduk" dedi.



"Kurallara dikkat edilmezse sonuçlarin neler olacagini bu tatbikatta görebilirsiniz"

Tatbikatta kaza sonrasi aracin ön camindan firlayarak agir yaralanan sürücüyü canlandiran Niyazi Gültekin Demir, "Vatandaslarimizin trafik kurallarina uymalari, soförlerimizin araçlarini dikkatli kullanmalari, alkollü araç kullanmamalari gerektigine özverili olarak dikkat etmemiz gerekiyor. Burada oyunculuk yaparak vatandaslara örnek olarak katkida bulundum. Kurallara dikkat edilmezse sonuçlarin neler olacagini bu tatbikatta görebilirsiniz. Yerde yatarken disaridaki vatandaslar sahne sanki gerçekmis gibi gördüler. Ardindan ambulansa bindim, bu sirada ambulanstaki hemsire hanimlar da bir an afallayip gerçekten yarali oldugumu sandilar, abi çok gerçekçi oynadin diyerek beni tebrik ettiler" diye konustu.



Vatandaslar tatbikati ilgiyle takip etti

Tatbikati izleyen vatandaslardan Necat Yilmaz, "Polis ekibi, itfaiye ekibi geldi, hepimiz bu duruma sastik kaldik. Tatbikatta araçtan firlayan sürücü aracin önünde yerde yatarken, yan koltukta oturan kisiyse basini aracin gögsüne vurmus sekilde duruyordu. Ben ilk defa karsilastim böyle bir organizasyonla. Ekipler birden kostular, hemen yardim ekibi geldi, ambulans geldi, polis geldi. Hemen müdahale ettiler kazaya. Bu sayede vatandaslar bu tatbikati izleyerek bir kaza aninda neler yapilmasi gerektigini görmüs oldular" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile