Trafik Kazasinda Hayatini Kaybeden Rabia'nin Son Yolculuguna Ugurladigi Anlar Yürekleri Dagladi

Trafik Kazasinda Hayatini Kaybeden Rabia'nin Son Yolculuguna Ugurladigi Anlar Yürekleri Dagladi

Ankara’da karsi yola geçmeye çalistigi sirada otomobil çarpmasi sonucu hayatini kaybeden Rabia Seyma Saritas için cenaze namazi kilindi. Gözyaslari arasinda son yolcuguna ugurlanan Saritas’in yakinlarinin feryadi ise yürekleri dagladi.

Çubuk-Ankara Karayolu Esenboga kavsaginda meydana gelen kazada, Yildirim Beyazit Anadolu Lisesi 11’inci sinif ögrencisi Rabia Seyma Saritas’a (16) okula gitmek için karsi yola geçtigi esnada A.Y. idaresindeki 06 DCA 474 plakali araç çarpti. Hastaneye kaldirilan genç kiz, yapilan tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybederken, araç sürücü A.Y. gözaltina alindi.

Gözyaslari arasinda topraga verildi

Saritas için Esenboga Mezarligi’nda ögle namazini müteakip cenaze namazi kilindi. Genç kizin tabuta sarili cansiz bedeninin evine son kez getirildigi anlar ise yürekleri sizlatti. Kizini kaybetmenin acisini yasayan baba Nuh Saritas, "Babalik hakkim helal olsun kizima. Ben ondan raziyim. Allah da ondan razi olsun. Allah mekanini cennet etsin. Ben onu Islam üzerine yetistirdim. Ruhu, mekani cennet olsun" sözleriyle kizini son yolcuguna ugurladi. Rabia Seyma Saritas’in naasi, kilinan namazin ardindan gözyaslari arasinda topraga verildi.



"Ilçemizde büyük bir hüzün var"

Saritas ailesini acili gününde yalniz birakmayan Çubuk Belediye Baskani Baki Demirbas, "Kizimiz, dün karsiya geçmeye çalisirken elim bir trafik kazasi sonucu vefat etti. Yogun ve hareketli bir bölge burasi. Burada üst geçit yapilmasiyla ilgili taleplerimizi, dilekçelerimizi 2020 yilinda ilettik. Maalesef bir netice alamadik. Üst geçit olmayinca da böyle sikintilar yasiyoruz. Ilçemizde büyük bir hüzün var. Aci içerisindeyiz. Burasi Çubuk-Ankara Karayolu’na baglanti noktasindaki mahallemiz. Maddi trafik kazalari da çok fazla oluyor. Tedbir alinmasi gereken bir yol" ifadelerini kullandi.

"Buraya üst geçit yapilmasi yeterli degil"

Mahalle Muhtari Rifat Tutar da yolla ilgili gerekli düzenlemelerin yapilmasi gerektigini belirterek, "Burada daha önce de büyük kazalarimiz oldu. Dün de birisini yasadik. Buraya üst geçit yapilmasi yeterli degil. O hattin kapanip, alttan geçit olmasi gerekiyor. Böyle olmazsa eger ölümlü kazalar hep devam edecek. Her yönde tehlike var. Bunun çözüme ulasmasini istiyoruz. Yazilarimizi ilettik fakat uygunsuz oldugunu belirttiler" dedi.



"Esimle ve çocugumu kaybetmistim bu yolda"

Saritas’in hayatini kaybettigi noktada 12 sene önce esini ve çocugunu kaybettigini söyleyen Süleyman Yeni, "2011’de esimle kiz çocugumu kaybetmistim bu yolda. Ayni yerde ayni sekilde. Kurban Bayrami gezisinden geliyorlardi. Karsiya geçerken süratli bir araç ikisinin de canini aldi. Sorunun çözümü için talebimiz oldu ama gelisme olmadi hiç. Transit geçen araçlarin alttan geçmesi, otobüs ve dolmuslarinda da yukarida durmasi lazim. Isiklara da kimse uymuyor, dönüslerde duran araçlar için çok tehlikeli" diye konustu.



"15 yil önce kardesimi ayni yerde kaybettim"

Ayni yolda kardesini kaybeden Salih Tutar ise, "15 yil önce kardesimi ayni yerde kaybettim. Yine ayni sekilde oldu kaza. Hizli gelen bir araç, bisikletli kardesime çarpmis. 14 yasindaydi. Ondan sonra da kim bilir kaç kez kaza oldu. Sanki kizimizi degil de, tekrar kardesimi kaybetmis gibiyim" seklinde konustu.



"Acisini kimseye belli etmemeye çalisiyordu"

Saritas’in arkadaslarindan Seda Küçük, "Sürekli yanina gidiyorduk. Ögretmenlerimiz de ders anlatmak için gidiyordu yanina. Derslerinden geri kalmasin diye. Okula 2 yil gelmedi hiç. Onu mutlu etmek için sürekli yanina gidiyorduk mutlu olsun diye. Acisini kimseye belli etmemeye çalisiyordu. Mutlu görünmeye çalisiyordu. Çok iyi bir kizdi. Karincayi bile incitemezdi" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile