Trafik Kurallari Yolda Sürücülere, Meydanda Çocuklara Anlatildi

Trafik Kurallari Yolda Sürücülere, Meydanda Çocuklara Anlatildi

Kastamonu’da Karayolu Trafik Güvenligi Günü ve Karayolu Trafik Haftasi dolayisiyla Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen etkinlikte çocuklar trafik kurallari ile ilgili uygulamali olarak bilgilendirilirken, trafike ekipleri tarafindan yapilan denetimde ise vatandaslara trafik kurallari anlatildi.

Kastamonu’da Karayolu Trafik Güvenligi Günü ve Karayolu Trafik Haftasi dolayisiyla, program düzenlendi.

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen programa Kastamonu Valisi Meftun Dalli, Il Emniyet Müdürü Kayhan Ay, Il Jandarma Komutani Zafer Özden, Il Milli Egitim Müdürü Hasan Gümüs, kurum müdürleri ve STK temsilcileri de katildi.

Programda trafik ekipleri tarafindan çocuklara uygulamali olarak trafik kurallari anlatildi. Meydanin yaninda bulunan caddede ise sürücülere yönelik denetim düzenlendi.

Denetimde Vali Dalli ve beraberindekiler sürücülere trafik kurallarini hatirlatarak hediyeler ve bilgilendirici el ilanlari dagitildi.

“Insan hatalari en aza insin ve kayiplari insallah yasamayalim”

Programda konusan Kastamonu Valisi Meftun Dalli, “Trafik Haftamizin baslangici. Her yil oldugu gibi bu yil da ilimizde bir takim etkinliklerle kutlayacagiz. Bizim bu haftada beklendimiz, çocuklarimizi, gençlerimizi trafik konusunda bilinçlendirmek. Bugün de bu amaçla çocuklarimizla bir araya geldik. Onlara trafikle ilgili bir takim uygulamalar yaptiracagiz. Bizim hem Emniyet Müdürlügümüz hem Jandarma Komutanligimiz yil boyunca trafik egitimi konusunda faaliyet içerisindeler. Bunu da sürekli olarak paylasiyoruz. Diliyoruz ki yeni nesiller bizlerden çok daha duyarli davranilar. Çünkü trafikte kaybettigimiz canlarin, ortaya çikan zararlarin bir numarali sebebi insan hatalari. Yollarimiz, altyapimiz son derece iyi noktaya gelmis olmasina ragmen, hala insan hatalari sebebiyle can kayiplarimiz devam ediyor. Yaptigimiz egitimler sayesinde umuyoruz ki bu insan hatalari en aza insin ve kayiplari insallah yasamayalim” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile