Trafik Kurallarina Uymamanin Sonucu Uygulamali Olarak Gösterildi

Trafik Kurallarina Uymamanin Sonucu Uygulamali Olarak Gösterildi

Samsun’da, Karayolu Trafik Haftasi kapsaminda yapilan etkinlikte trafik kurallarina uymanin önemi, uygulamali olarak vatandaslara gösterildi.

Karayollari Trafik Yönetmeligi’nin 170’nci maddesine göre, trafik düzeni ve güvenligi bakimindan karayolunu kullananlarin egitimindeki önemi vurgulamak, çesitli kurum ve kuruluslarin trafik egitimine olan katkilarini arttirmak amaci ile her yil mayis ayinin ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenligi Günü", bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftasi" olarak kutlaniyor.

Trafik Haftasi nedeniyle Saathane Meydani’nda kurulan alanda polis ve jandarma ekiplerince çesitli etkinlikler düzenlendi.

Etkinliklerde, emniyet kemeri takmama ve alkollü araç kullanimi sonuçlari gibi hayati önem tasiyan kurallar vatandaslara uygulamali olarak gösterildi. Sarhos gözlügü ile topa vurmaya çalisanlar ile emniyet kemersiz sürüs yapan kisilerin araç içerisinde takla atmasi dikkat çekti.

“Trafikte alinan tüm tedbirler dogru ve güvenli sürüs için”

Trafikte kuralla uymanin hem kendi hem de baskalari için hayati önem tasidigini belirten Samsun Valisi Orhan Tavli, “Samsun’umuzda hem emniyetimiz hem jandarmamiz hem de gençlerimizle birlikte il genelinde trafik güvenligi konusunda bize destek veren tüm kurum ve kuruluslarla bir araya geldik. Hep beraber trafikte güvenli sürüsün önemini kavradik. Yayalara öncelik verilmesi gerektigini he beraber müsahede ettik. Emniyet kemeri takmanin hayati kurtardigini uygulamali olarak gördük. Buradaki etkinliklerde trafikte sürüs halindeyken cep telefonu kullanilmamasini gerektigini de gördük. Ayrica hiz sinirlarina uyuyoruz. Trafikte alinan tüm önlemler can güvenligimiz için. Dogru ve güvenli sürüs için alinmis tedbirler. Trafik Haftasi’ni kutluyor, kazasiz, belasiz hayirli sürüsler temenni ediyorum” dedi.



Etkinlikte hazirlanan uygulamalara katilan vatandaslar ise daha önceden emniyet kemeri takmamanin kaza aninda bu kadar vahim sonuçlar doguracagini bilmediklerini ve bundan sonra arabaya binerken mutlaka emniyet kemeri takacaklarini, takmayanlari da uyaracaklarini söylediler.

Programda trafik emniyet personeli ile trafik jandarma personeline basari belgesi verildi.

Gün boyu süren etkinliklere ayrica Il Emniyet Müdürü Ahmet Aribas, Samsun Il Jandarma Komutani Tuggeneral Mustafa Bahçepinar, STK temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile