Trafik Polisinin Resim Tutkusu

MUĞLA - Bodrum'da trafik polisi olarak görev yapan İsmail Utku'nun yaptığı resimler ilgi çekiyor.

Polislik mesleği dışında kalan zamanını resim yaparak geçiren Utku, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 15 yıllık polis olduğunu, resim yapmaya ise küçük yaşlarda başladığını söyledi.

Resimlerimde genelde doğayı, canlıları ve Bodrum'u işlediğini belirten Utku, heyecan duyduğu ve kendisini etkileyen konular üzerine çalıştığını dile getirdi.

Bugüne kadar 250'ye yakın tablo yaptığını anlatan Utku, resme olan tutkusu nedeniyle zaman zaman ailesinin ikinci planda kaldığını ifade etti.

İki çocuğunun da resim yaptığını belirten Utku, "Çocuklarımla atölye kurma hayalim var, inşallah gerçekleşir. Onların resme merakı benim sayemde oldu. Ailede babanın resim yapması, çocuklarını şevklendiriyor" dedi.

Bir polis memurunun resim yapmasına alışkın olmayan vatandaşların kendisini görünce şaşırdıklarını vurgulayan Utku, çok güzel tepkiler aldığına işaret etti. Tablolarını görenlerin önce fotoğraf zannettiklerini söyleyen Utku, resim olduğunu öğrenenlerin şaşırdıklarını, bunun hoşuna gittiğini kaydetti.

Resimle ilgili hiç eğitim almadığına dikkati çeken Utku, şöyle devam etti:

"Dünya çapındaki ünlü ressamların eserlerini sürekli inceliyorum. Sürekli kendimi yeniliyorum. Bu da sanırım resimlerime yansıyor. Çünkü her sergiden sonra tarz olarak da kalite olarak da ilerleme olduğunu düşünüyorum. En büyük hayalim yurt dışında sergi açmak. Ülkemizin diğer yerlerinden davetler alıyorum, imkanlarımız elverdiğinde oralarda da sergiler açmayı planlıyorum."

-"Teşkilatım sanata değer veriyor"

Mensubu olduğu Emniyet Teşkilatının sanata önem verdiğini dile getiren Utku, "Teşkilatımızda sanata verilen değer tahmin edilenin çok üzerinde. Hepsine şükranlarımı iletiyorum. Bu işi yapmamda emniyet müdürümüz de çok destek oluyor. Bodrum'da iki kez sergi açtım. 2-16 Temmuz'da Yalıkavak Belediyesinde sergi açmayı planlıyorum" diye konuştu.

Resim yapmanın kendisi için bir hayat tarzı olduğunu vurgulayan Utku, resim yapmadığı zamanlarda kendisinini rahatsız hissetdiğini sözlerine ekledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile