"Trafik yoğunluğunun doruğa çıktığı arife ve bayramın son gününe dikkat"

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması sebebiyle karayollarının her zamankinden daha fazla yoğun olacağına dikkat çeken uzmanlar, sürücüleri muhtemel k

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olması sebebiyle karayollarının her zamankinden daha fazla yoğun olacağına dikkat çeken uzmanlar, sürücüleri muhtemel kazalara karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Bursa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hasan Topçu, Türkiye'de yılda binlerce kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan trafik kazalarının bayramlarda daha da arttığına dikkat çekti. Özellikle arife günü ve bayramın son günü yollardaki yoğunluğun doruğa çıktığını belirten Topçu, kazaların genellikle araçların hızlı kullanılması, hava şartlarına uyulmadan yola çıkılması, kavşak ve dönemeçlerde dikkatli olunmaması, kırmızı ışıkta geçilmesi ve hatalı şerit ihlali yapma gibi kusurlardan oluştuğunu söyledi.

YOLA ÇIKMADAN ÖNCE ARACIMIZI VE KENDİMİZİ KONTROL EDELİM

Kurban Bayramı'nda sürücülerin yola çıkmadan önce araçlarının bakımlarını da detaylı olarak yapmaları gerektiğini hatırlatan Topçu, iyi bir görüş için camlara, güvenli sürüş için lastiklere ve araçların motor bakımlarına dikkat etmelerini önerdi.

Sürücüleri de kendilerine dikkat etmeleri konusunda uyaran Topçu, şöyle konuştu: "Araç sürücüleri direksiyona oturmadan önce aşırı yemek yememeli, kesinlikle alkol almamalı, uykusuz ve yorgun araç kullanmamalıdır. Hem kendi hem de diğer araçtaki vatandaşların hayatlarını tehlikeye sokmamak için trafik kurallarına mutlaka uyulması gerekmektedir."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile