Trafikte Durup Oynayan Dügün Konvoyuna Ceza

Trafikte Durup Oynayan Dügün Konvoyuna Ceza

Elazig’da trafikte durup oynayan dügün konvoyundaki 7 araca ceza kesildi.

Edinilen bilgiye göre, olay, önceki gün, merkez Zübeyde Hanim Caddesi Çaydaçira alt geçidinde yasandi. Dügün konvoyundaki bir grup, seyir halinde iken birden otomobilleriyle yolu trafige kapatti. Ardindan araçlarindan inen vatandaslar, müzik esliginde çiftetelli oynadi. Uzun süre trafikte oynayan grup büyük tepki görürken, trafikte uzun kuyruk olusmasina neden oldu. Öte yandan, olay ani, trafikte bekleyen bir vatandasin cep telefonu kamerasiyla saniye saniye görüntülendi.

Görüntülerin ardindan Il Emniyet Müdürlügü Trafik Sube Müdürlügü konuyla ilgili inceleme baslatti. Yapilan incelemede tespit edilen 7 araca, ‘Trafik güvenligini tehlikeye sokmak’, ‘Tedbirsiz ve saygisiz davranislarda bulunarak araç sürmek’ ve ‘Emniyet kemeri kullanmamak’ suçlarindan ceza kesildigi bildirildi.

Il Emniyet Müdürlügünden yapilan açiklamada, “Yerel ve ulusal basinda ve sosyal medya üzerinde yayinlanan ‘Elazig’da dügün konvoyu ile yolu kapadilar’ baslikli haber ile ilgili müdürlügümüz tarafindan yapilan çalismalar neticesinde, 30.10.2022 günü Çaydaçira Kavsagi alt geçitte yolu kapatarak trafik güvenligini tehlikeye düsüren dügün konvoyunda bulunan toplam 7 araç tespit edilerek, bu araçlarin tescil plakalarina Karayollari Trafik Kanununun; 47/1-d (Trafik güvenligini tehlikeye sokmak), 73/a (Tedbirsiz ve Saygisiz davranislarda bulunarak araç sürmek) ve 78/1-a (Emniyet Kemeri Kullanmamak) maddeleri uyarinca, ilgili maddelerinden Trafik Idari Para Cezasi uygulanmistir” denildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile