Fren hidroligi bakim islemlerinden bahseden Bahar; “Fren sivisini temizliyoruz. Balatalar degistikten sonra yapilmasi gereken bir islem. Fakat çogu arkadasimiz bilmedigi için ortaya bu görüntüler çikiyor. Seffaf bir renkte olmasi gereken fren hidroligi uzun süreli kullanimlarda, özellikle dizel araçlarda siyah bir renge bürünüyor. Fren hidroligi yapildiginda frenlerimiz saglamlasiyor. Bunu sürekli yaptirmamiza gerek yok fakat hayati önem arz ediyor. Her balata degisiminde mutlaka yapilmasi gereken bir islem. Fren hidroligi yapilmadiginda fren hortumlari patliyor, fren merkezleri bozuluyor” ifadelerine yer verdi.
“Aracin yol performansi artiyor”
Partikül temizleme islemlerine de deginen Bahar, “Aracimiz partikül filtre uyarisi veriyordu. Biz de temizlik islemine basladik. Iki saatlik bir islem sonucunda aracin üzerinden herhangi bir parça sökülmeden, oksijen sensörüne varincaya kadar temizledik. Araçta daha düzgün yol performansi saglaniyor. Egzoz emisyonu saglaniyor, kara duman sorunu ortadan kalkiyor. Araç ilk günküne yakin performansina geliyor. 200 bin kilometreye kadar araçlarda performans yüksek olurken, bu rakamin üzerinde kilometreye sahip araçlarda, hiç partikül temizligi yapilmadiysa sikintilar olusabiliyor” seklinde konustu.
Trafikte Hayati Önem Tasiyor
Tekirdag’in Çerkezköy ilçesinde uzun yillar yag ve bakim servisinde çalisan Anil Bahar, fren hidroligi bakimina ve partikül temizleme islemlerine degindi. Fren hidroliginin hayati önem tasidigini ve uzun yol soförleri için hayat kurtarici olduguna dikkat çeken Bahar, fren hidroliginin mutlaka yapilmasi gereken bakimlardan biri oldugunu ifade etti.