Trafikte Tartistiklari Muhabirimizin Çenesini Kiran Süpheliler Tutuklandi

Istanbul Cumhuriyet Bassavciliginin itirazi üzerine haklarinda yakalama karari çikartilan 2 süpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kagithane'de yol verme tartismasi nedeniyle AA muhabiri Ekrem Biçeroglu'na saldirarak, çenesini kiran ve savciligin itirazi üzerine yeniden gözaltina alinan 2 süphelinin tutuklanmasina karar verildi.

Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi, Kagithane ilçesi Nurtepe Mahallesi'nde 1 Temmuz'da AA muhabiri Biçeroglu'nu darbettikleri gerekçesiyle gözaltina alinan motosikletli Dogukan S. (22) ve Ufuk A'nin (21) adli kontrol sartiyla serbest birakilmasina itiraz etti. Bassavcilik, süpheliler hakkinda tutuklamaya yönelik yakalama emri çikarilmasi talebinde bulundu.

Itirazi kabul eden Istanbul 12. Sulh Ceza Hakimligi, süphelilerin serbest birakilmasi kararini kaldirarak, haklarinda tutuklamaya yönelik yakalama emri çikardi.

Kararda, olay tarihinde süpheliler ile müstekinin hakimiyetleri altindaki araçlarla seyir halindeyken trafikte kaza yaptiklari, motosikletle Biçeroglu'nun kullandigi araca çarpan süphelilerin kaza sonrasi dogrudan Biçeroglu'nun üzerine yürüyerek, darbetmeye basladiklari anlatildi.

Biçeroglu'nun darbelerin etkisi ile yere düstügü bilgisine yer verilen kararda, süphelilerin Biçeroglu'na yerde de tekme ve yumruklarla vurmayi sürdürdükleri aktarildi.

Adli Tip Kurumu raporunda da belirtildigi üzere Biçeroglu'nun yaralanmasinin basit tibbi müdahale ile giderilebilecek ölçüde hafif nitelikte olmadigi vurgulanan kararda, kirigin yasam fonksiyonlarina etkisinin orta derece olarak belirtildigi bildirildi.

Kararda, Adli Tip Kurumu raporuna göre, Biçeroglu'nun yüzünde sabit iz kalip kalmayacagi yönünden de 6 ay sonra muayene edilmesi gerektiginin belirtildigi ifade edilerek, Biçeroglu'nun yüzünde kalici iz kalma ihtimali olmasi, süphelilerin atili suçu islediklerine dair kuvvetli suç süphesinin varligini gösteren olgularin ve tutuklama nedeninin bulunmasi, atili suçun vasif ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suça dair yasada yazili cezanin üst siniri dikkate alinarak, itirazin kabulüne karar verildigi kaydedildi.

Haklarindaki yakalama karari üzerine gözaltina alinan 2 süpheli, çikarildiklari Istanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimligince tutuklandi.

- Savci tutuklama istemis hakimlikten serbest birakilmislardi

Kagithane ilçesi Nurtepe Mahallesi'nde 1 Temmuz'da AA muhabiri Ekrem Biçeroglu ile motosikletli Dogukan S. (22) ve Ufuk A. (21) arasinda trafikte kaza yapmalari üzerine tartisma çikmisti.

Tartisma sirasinda Biçeroglu'na saldirarak çenesini kiran süpheliler, olayin ardindan kaçmis, olay yeri görüntülerinin incelenmesi ve motosikletin plaka sorgusunun yapilmasi sonucu, süpheliler evlerinde gözaltina alinmisti.

Sorusturma savciligi her iki süpheliyi de "vücutta kemik kirilmasina veya çikigina neden olmak suretiyle kasten yaralama" suçundan tutuklama talebiyle hakimlige sevk etmisti.

Istanbul Nöbetçi 11. Sulh Ceza Hakimligi, süphelilerin adli kontrol sartiyla serbest birakilmasina karar vermisti.

Süphelilerdin adliye çikisinda kendilerini görüntüleyen gazetecilere, "Bizi mi çekiyorsun, gazeteci misin? Çek. Gidip birine tecavüz mü etmisiz?" ifadeleri de tepki çekmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile