Traktör Meraklisi Baba, Ogullariyla Aile Boyu Çiftçilik Yapiyor

Eskisehir'de kuruyemisçilikle ugrasan ve traktörlere meraki bulunan 62 yasindaki Ismail Çankaya ile 3 oglu, Bilecik'in Inhisar ilçesindeki köylerinde çiftçilik yapiyor.

Baba ve ogullari, neredeyse her hafta sonu memleketleri Akköy'e gelerek sahip olduklari 4 traktöre binerek tarlalariyla ilgileniyor.

Çankaya, AA muhabirine, 30 yil önce Eskisehir'e tasindigini söyledi. Çocuklugunda baslayan traktör sevgisinin tarif edilemeyecek boyutta oldugunu belirten Çankaya, "4 traktör aldiktan sonra arazi almaya basladim. 350-400 incir agaci dikmeye niyetlendim. 100 zeytin agaci diktim. 10 senelik zeytin agaçlarim da var ama zeytin olmadigi için bu sene incir agacina yöneldim. Aydin inciri yetistirecegim." diye konustu.

Gittigi yerlerde bikmadan satilik traktörleri inceledigini, ilk aldigi traktörün 1959 model oldugunu aktaran Çankaya, sunlari kaydetti:

"Kütahya'nin bir köyüne gezmeye gittigimde 'Satilik traktör var mi?' diye sordum. Nakliye araci bulup onu da aldim. Üçüncüsü de Deresakari köyünden aldim. Bir traktör daha aldim. Çocuklarim da çok sevmeye basladilar. 'Bu traktörleri niye aliyorsun, ne yapacaksin?' diye sordular. 4'ünü satip yeni bir traktör almami istediler ama simdi traktörleri paylasamiyorlar. Istediklerine binmek için birbirleriyle yarisiyorlar."

Traktörlerinin tamiratiyla da ilgilendigini anlatan Çankaya, bundan sonraki hedefinin küçük bir is makinesi almak oldugunu sözlerine ekledi.

Çankaya'nin ogullarindan 25 yasindaki Ali Çankaya da önceleri babasinin bu tutkusunu anlayamadiklarini hatta ilk aldigi araçla "antika" diye dalga geçtiklerini belirterek, "Babam sürerken traktörün çikardigi o ara gaz sesine kendimi kaptirdik. Traktörün sesi hosumuza gidiyor." ifadelerini kullandi.

Babasinin sayesinde köy hayatina alistiklarini ve sevdiklerini aktaran 17 yasindaki Ahmet Çankaya ise "Normalde motosiklet kullaniyorum ama traktör kullanmak daha zevkli." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile