Traktörlerin Sebep Olduğu Kazalar Azaltılacak

Antalya Emniyet Müdür Yardımcısı Yunus Avcı, "Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası" ile traktörlerin sebep olduğu kazaları azaltarak, sürücülerin doğru traktör kullanmasını amaçladıklarını bildirdi.

Uncalı Polis Lojmanları Sosyal Hizmetler Eğitim Tesisleri'ndeki konferans salonunda konuşan Avcı, traktör sahipleri ve sürücüleri bilgilendirmek amacıyla İçişleri Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Türkiye Ziraat Odaları Birliği'nin işbirliğiyle "Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası"nı hayata geçdiklerini söyledi.

İl merkezinde bir komisyon oluşturduklarını, ilçelerde de aynı komisyonları oluşturacaklarını anlatan Avcı, "Güvenli Traktör Kullanımı Kampanyası ile traktörlerin sebep olduğu kazaları azaltarak, sürücülerin doğru traktör kullanımısını amaçlıyoruz" dedi.

Projenin, 2014 yılı boyunca devam edeceğini belirten Avcı, "2014 yılı sonuna kadar karayolunu kullanan tarım araçları sürücüleri ve özelikle traktör sürücülerine yönelik trafik kurallarını, güvenli traktör sürüş tekniklerini benimseterek, traktörlerin sebep olduğu kazaları azaltmak, doğru traktör kullanımı ile tarımsal işlerin güvenli yapılmasını sağlayacağız" dedi.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Aşır Sakik ise proje hakkında toplantıya katılanlara sunum yaptı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile