Trakya Birlik Baskani Kirbiç Açiklamasi 'Ayçiçegi Fiyatlari Düsmeyecek'

Trakya Birlik Baskani Kirbiç Açiklamasi 'Ayçiçegi Fiyatlari Düsmeyecek'

Trakya Yagli Tohumlar Tarim Satis Kooperatifler Birliginde Yönetim Kurulu karariyla baskanliga getirilen Safak Kirbiç ayçiçeginde fiyatlarin düsmeyecegini belirtti.



14 Eylül Sali günü Trakya Yagli Tohumlar Tarim Satis Kooperatifler Birliginde yönetim kurulu karariyla mevcut baskan Ahmet Akgün’ün yerine yönetim kurulu üyesi Safak Kirbiç baskanliga getirildi.

Karar sonrasi konusan yeni baskan Kirbiç, Trakya Birlik’e ve camiasina hayirli olmasi temennisinde bulunarak, “Bildiginiz üzere 14 Eylül tarihinde yönetim kurulu karariyla kendi aramizda bir görev degisikligi yaptik. Kamuoyunda bazi sosyal medyalarda ’görevden alma’ gibi seyler duyduk ama öyle bir sey yok. Bu sadece yönetim kurulunun kendi arasinda görev degisikligidir. Trakya Birlik’e ve camiamiza hayirli olmasini diliyorum. Bunlar zaman zaman olan seyler. Kooperatiflerimizde de zaman zaman görev degisiklikleri oldu. Bunlar yönetim kurulunun kendi arasinda aldigi karardir, olagan bir seydir. Çok da büyütülecek bir durum degil” dedi.



“Ayçiçegi fiyatlari düsmeyecek”

Kirbiç, hasadi devam eden ayçiçekle ilgili 2 aydir bakanlikta, milletvekilleriyle, meclis baskanlariyla çalisma yaptiklarini belirtti.

Kirbiç, "Birlik yönetimi olarak bizim Ankara düzeyinde 2 aydan beri, bakanlikta, milletvekilleriyle, meclis baskanimizla bu konuda çalismalarimiz yapildi. Gümrük vergilerinin tamaminin konmasa da en azindan bir miktarinin konmasiyla ilgili konusuldu. Ancak hükümetiz ve yetkililer bu konuda fiyatlarin çok düsük olmayacagiyla ilgili bize teyit ettiler. Baktigimizda piyasalarin da ilk zamanlardaki fiyatlarin biraz üzerine çiktigini görüyoruz. Bizim sikintimiz fiyatlarin yükselmesinden degil, düsmesinden olusur. Insallah öyle bir tablo olmaz. Bundan sonra da önümüze bakacagiz” seklinde konustu.



Üreticilerin memnuniyetinin artmasi için desteklemelerin artmasi gerektiginin vurgusunu yapan Kirbiç, “Desteklemelerle ilgili zaten bakanliga ilettigimiz raporlarda hep bir miktar arttirilmasi ile ilgili taleplerimiz var, çünkü bu ürün ülke ihtiyacinin yaklasik yüzde 60-70’ini karsilamakta. Desteklemelerin arttirilmasi bizim en önemli taleplerimizden birisi. Insallah hükümetimiz de bu yönde bir adim atar. Çünkü bir kaç yil önceye baktigimizda hep ekim alanlarinda artma söz konusu. Insanlarimizi bundan vazgeçirmememiz lazim. Miktarini arttirmak için desteklemelerle, üreticinin memnun hale gelmesiyle bunlarin telafi edilecegi kanaatindeyiz. Trakya Birligin donanimli ve basarili kadroya sahip oldugunu söyledi.

Farkli renk ve kokulara sahip bir çiçek bahçesi gibidir. Bu birlik ve beraberligin güzel olan tarafi da budur. Trakya Birlik ortaklari, yöneticileriyle birbirine sevgi bagiyla baglidir. Bizim dilegimiz Trakya Birlik’in yöneticisi ve idarecisi kim olursa olsun basarili olmasidir. Trakya Birlik ve kooperatif yönetimleri açisindan tecrübeli bir yapiya, idari anlamda da genel müdüründen alim merkezindeki arkadaslarimiza kadar donanimli ve basarili kadrolara sahiptir. Trakya Birlik yöneticisi, delegesi ve ortagi olarak bu kurumun geçmisine ve gelecegine karsi hepimizin sorumluluklari vardir. Hepimiz bu sorumlulugu bilmeli, ona göre hareket etmeliyiz. Yillardir ortagi ve yöneticisi olmaktan gurur duydugum Trakya Birlik ve ortaklarinin menfaatlerini korumanin asli görevimiz oldugunu hiç aklimizdan çikarmadik. Bizler bu birligin sadece yöneticileri degil, emanetçileriyiz. Bizim davamiz san, söhret, makam, mevki, koltuk ve itibar davasi degil, bizim davamiz hizmet davasidir" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile