Trakya'da Kovid-19 Ile Mücadelede Asilama Orani Yüzde 90'A Yaklasti

Türkiye geneli en çok asi yapilan iller arasinda Edirne 3'üncü, Kirklareli 4'üncü, Tekirdag 6'nci sirada yer aliyor.

Edirne, Kirklareli ve Tekirdag'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadelede asilama orani yüzde 90'a yaklasti.

Saglik Bakanliginin verilerine göre, Türkiye'de birinci doz asilama ortalamasi yüzde 78,24, ikinci doz ortalamasi yüzde 60,20 olarak kayda geçti.

En az bir doz asi olmus 18 yas üstü nüfusa göre asilama orani Kirklareli'nde yüzde 86,8, Edirne'de yüzde 88,4, Tekirdag'da ise yüzde 85,8 olarak açiklandi.

Nüfusa oranla, Türkiye geneli en çok asi yapilan iller arasinda Edirne 3'üncü, Kirklareli 4'üncü, Tekirdag 6'nci sirada yer aliyor.

Asilama oranlarinin yüksek oldugu Trakya'da vaka sayilarindaki düsüs de dikkati çekiyor.

Saglik Bakanliginin açikladigi verilere göre 14-20 Agustos döneminde Edirne'de her 100 bin kiside 74,06 olan vaka sayisi 66,46'ya, Kirklareli'nde 56,12'den 53,91'e, Tekirdag'da 84,82'den 80,85'e geriledi.

Kirklareli Egitim ve Arastirma Hastanesinde üçüncü doz asisini olan Muazzez Yildirim (71), AA muhabirine, Kovid-19'a yakalandigini ancak asilar sayesinde hastaligi çok hafif atlattigini söyledi.

Asi ile kendini daha güvende hissettigini belirten Yildirim, "Herkes asisini olsun. Biz de koronavirüse yakalandik ama hafif geçirdik. Belki daha agir geçirebilirdik." dedi.

Osman Yildirim (73) ise Kovid-19 hastaligina yakalandigini ancak asilar sayesinde hastaligi evinde atlattigini anlatarak, "Bugün üçüncü doz asimi oldum. Asinin faydasini gördüm. Hiçbir rahatsizlik duymadim." diye konustu.

Özel gereksinimli oglu Kerem Göktas'a asi yaptiran Nermin Göktas ise kendisinin de bir süre önce asi oldugunu belirterek söyle konustu:

"Oglum rahatsiz. Birçok kisi bana 'Asi vurdurma.' dedi. Ben ona ragmen geldim ikinci dozu da vurdurttum. Asi olmadan iyilesemeyiz. Herkes asi olsun. Çocuktan büyük insana kadar asi olsun ki bu hastalik bitsin. Dünyada birçok kisi salgin nedeniyle öldü. Ölmeyi istemiyorsak asi olmamiz lazim. Tüm toplum birbirine destek olmali."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile