Trakya'dan Giden Kurbanlıklar Tercih Sebebi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Orhan Sarı, İstanbul’daki kurban pazarlarında Trakya’da yetişen hayvanların tercih sebebi olduğunu söyledi.

Bayrama sayılı günler kala, kurban pazarlarında hareketlilik başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, İstanbul'un kurbanlık ihtiyacının önemli bir kısmının Trakya’dan karşılandığını belirtti.

Sarı, İstanbul’daki vatandaşların, Trakya’nın şaptan ari bölge olması ve hayvanların yetiştirme şartlarından dolayı bölgeden gelen hayvanları tercih ettiğini kaydetti.

Trakya’daki yetiştiricilerin kurban pazarlarına götürdükleri hayvanların tamamına yakınını sattığını ifade eden Sarı, şunları kaydet:

'Edirne’de yaklaşık 331 bin küçükbaş hayvan varlığı bulunmakta. Kurban Bayramı nedeniyle başta Edirne olmak üzere Trakya’da yoğun bir hayvan sirkülasyonu olacak. İstanbul’da hayvan pazarları kuruldu ve kurbanlık satışları başladı. Tabi ki İstanbul gibi Türkiye’nin en büyük şehri bölgemiz için büyük bir potansiyel. İstanbul’un küçükbaşta kurbanlığının önemli bir bölümünü Edirne ve Trakya sağlıyor. Edirne’den 7 bin büyükbaş 25 binde küçükbaş hayvanın İstanbul’a gitmesi bekleniyor. Bildiğimiz gibi Trakya şap hastalığından ari bir bölge.'

Anadolu’dan İstanbul’a hayvan hareketi olurken izinlerin alınması gerektiğini belirten Sarı, Trakya için hayvan sevklerinde izne ihtiyaç olmadığını ifade etti.

Sarı, 'İstanbul’da yaşayan vatandaşların birçoğu Trakya’dan giden kurbanlık hayvanları kesmektedir. Elimizdeki hayvanların sağlık ve yetiştirme şartları çok iyi. Bundan dolayı ilk tercih edilenler arasında.' ifadelerini kullandı.

Edirne merkeze bağlı Değirmenyeni köyünde yetiştiricilik yapan Nadi Çalış da Kurban Bayramı için çok sayıda kurbanlık yetiştirdiklerini belirterek, 'Hayvanlarımız temiz ve bakımlı. Bölgemiz zaten hastalıktan ari bölge. Vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla Trakya’dan aldıkları kurbanları kesip yiyebilir.' dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile