Trakya Üniversitesi Rektörü Tabakoglu, Bati Trakyali Her 5 Gençten 4'Ünün Trakya Üniversitesi'ni Tercih Ettigini Belirtti

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, "Bati Trakyali her 5 gençten 4’ü Trakya Üniversitesi'ni tercih etmekte, burada egitim almakta." dedi.

Üniversiteden yapilan açiklamaya göre, Gümülcine Türk Gençler Birligi Baskani Sedat Hasan, Rektör Tabakoglu'nu makaminda ziyaret etti.

Ziyarette, birligin faaliyetleri, is birlikleri, uluslararasi ögrenci basvurulari ve Bati Trakyali ögrencilerin egitimleriyle ilgili görüs alisverisinde bulunuldu.

Rektör Tabakoglu, Bati Trakyali Türk gençlerinin egitim için Trakya Üniversitesi'ni tercih ettigini belirtti.

Bati Trakya ve Trakya Üniversitesi arasindaki sevgi baglarinin karsilikli oldugunu vurgulayan Tabakoglu, sunlari kaydetti:

"Bati Trakyali her 5 gençten 4’ü Trakya Üniversitesi'ni tercih etmekte, burada egitim almakta. Ayni sekilde üniversitemizdeki uluslararasi ögrencilerin çogunlugunu Bati Trakyali soydaslarimiz olusturuyor. Edirne'de, Trakya Üniversitesinde egitim görmek isteyen tüm gençlerimize kapilarimiz sonuna kadar açik. Onlari burada, Üniversitemizde görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Onlarin her sorunlari ile yakindan ilgileniyoruz, hayatlarini kolaylastirarak sadece egitimlerine odaklanmalarini istiyoruz. Sadece lisans degil lisansüstü düzeyde de Bati Trakyali kardeslerimize egitim vermekteyiz. Ayni zamanda yönetim ve egitimde de bizlere büyük degerler katan Bati Trakyali hocalarimiz ve çalisma arkadaslarimiz var."

Gümülcine Türk Gençler Birligi Baskani Sedat Hasan ise Trakya Üniversitesi'nin binlerce Bati Trakyali Türk gencine kapilarini açtigini ve burada okuyan ögrencilerin aldiklari egitimden büyük memnuniyet duydugunu ifade etti.

Ziyarette Rektör Yardimcisi ve Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Türkyilmaz ve Birlik Egitim Danismani Cahit Halil de bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile