Trakyalı işadamları Endonezya'ya gidecek

Trakyalı işadamları, farklı sektörlerde iş anlaşmaları yapmak üzere Endonezya'ya çıkarma yapacak. Merkezi Jakarta'da bulunan Türk-Endonezya İşadamları

Trakyalı işadamları, farklı sektörlerde iş anlaşmaları yapmak üzere Endonezya'ya çıkarma yapacak. Merkezi Jakarta'da bulunan Türk-Endonezya İşadamları Derneği'nin (TİTA) daveti üzerine, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren, Trakya Aktif Genç İşadamları Derneği (TAGİD) ve KOSGEB işbirliği ile organize edilen 'İş ve Araştırma Gezisine' 12 işadamı katılacak. Geziye katılacak olan KOSGEB üyesi firmalara Yurtdışı Pazar Araştırma Destekleri kapsamında, destekleri verilecek. İşadamları tekstil, mühendislik hizmetleri, inşaat malzemeleri, elektrik malzemeleri, alüminyum, kozmetik-parfümeri, gıda-un ve kömür madenciliği sektörlerinde iş görüşmeleri yapacaklar.

12 Ekim'de başlayacak 'İş ve Araştırma Gezisi' 19 Ekim'de sona erecek. Gezi programıyla ilgili bir açıklama yapan TAGİD Genel Sekreteri Soner Şaşmaz, ''Gezimiz, başkent Jakarta'ya vardığımızda T.C. Jakarta Büyükelçiliği'ni ziyaretimizle başlayacak. Daha sonra Türk-Endonezya İşadamları Derneği (TITA) ziyaret edilecek. Endonezya Ticaret Odası ve Türk işadamları ile bir toplantı yapıp, Endonezya İhraç Malları Fuarı ve endüstri bölgesinde gezi yapacağız. Jakarta'da Türk yatırımcıların ziyaret edilmesinden sonra Açe eyaletine geçip, Ticaret Odasıyla toplantı yapacağız. Valilik ziyaretinin ardından, Türk Şehitliği ve Tsunami İzleri gezisi ile Tsunamiden sonra Türkiye'nin bölgeye yaptığı yardımları ve yatırımları yerinde göreceğiz. Son olarakta, geçtiğimiz yıl Çorlu'yu ziyaret eden Simulue Adası Eyaletine geçerek Valilik ziyareti, adanın ileri gelenleri ve işadamları ile toplantı yapacağız.'' dedi.

ENDONEZYA'LI İŞADAMLARI HAZİRAN AYINDA ÇORLU'YA GELMİŞLERDİ

Haziran ayında TUSKON Dünya Dış Ticaret Köprüsü-3 programı kapsamında Türkiye'ye gelen, Endonezya'nın Simeulue Adası Valisi Mr. Darmilli, iki yardımcısı, 1 milletvekili, üst düzey bürokratlar, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve işadamlarından oluşan 20 kişilik heyet Çorlu'da çeşitli incelemelerde bulunmuştu. Endonezya heyeti incelemeler sonrasında, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan ve Simeulue Adası Valisi Darmilli, karşılıklı olarak Kardeş Şehir protokolünü imzalamışlar, Çorlu'daki misafirperverlikten çok memnun kalan heyet, Türk işadamlarını ülkelerine davet etmişlerdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile