Transanatolia Rally Raid'de Sürücüler Sarikamis'a Ulasti

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Otomobil Sporlari Federasyonunun destegiyle düzenlenen ve Eskisehir'den baslayan TransAnatolia Rally Raid'de sürücüler Kars'in Sarikamis ilçesine geldi.

Eskisehir'den baslayarak Kars'a uzanan 2 bin 300 kilometrelik rotanin altinci gününde yarismacilar, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde alinan startin ardindan 293 kilometre yol yaparak Sarikamis ilçesindeki Cibiltepe Kayak Merkezi'ne ulasti.

Yarisin sekizinci ve son günü olan yarin Sarikamis'taki Cibiltepe Kayak Merkezi'nden saat 08.00'de start alacak yarismacilar, etabi Kars kent merkezinde bitirecek.

Bu yil TransAnatolia'ya Türkiye, Italya, Hollanda ve Ingiltere'den 39 motosiklet, 19 otomobil, 4 SSV, 5 quad ve 3 kamyon olmak üzere 70 araç ile 96 yarisçi katiliyor.

- Büyükpinar: "Türkiye'nin müthis güzelliklerini görmeye devam ediyoruz"

TransAnatolia Rally Raid Yarisma Direktörü Ersun Büyükpinar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, organizasyona Eskisehir'den basladiklarini ve Kars'a kadar süren 6 günün epey yorucu geçtigini söyledi.

Yarismanin yarin tamamlanacagini vurgulayan Büyükpinar, sunlari kaydetti:

"Son günümüz yarin ve bu arada hem otomobil hem de motosiklet kategorisinde inanilmaz rekabet var. Motosiklette birinci ile ikinci arasinda 41, üçüncü ile dördüncü arasinda ise 14 saniye gibi çok küçük farklar kaldi. Yarin son etapta herkesin sirasi belli olacak. Arkasindan ödül töreni yapilacak ve herkes ülkesine geri dönecek. Türkiye'nin müthis güzelliklerini görmeye devam ediyoruz. Bizim 'Kültürle yaris' sloganimiza uyan inanilmaz yerlerden geçtik. Bugün Narman'dan geçtik ve simdi Sarikamis'a geldik. Ondan önce Yildiz Dagi'ndaydik. Her yer birbirinden güzel.Seneye görüsmek üzere."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile