TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, iletişimin yaygın olmadığı yıllarda Türkiye'nin Avrupa'da kötü bir imajı bulunduğunu bildirerek, "Ancak yeni medya platformlarının oluşumuyla, insanlar artık bu tür yanlış klişelerle kandırılamıyor" ifadesini kullandı.

TRT'den yapılan açıklamada, The Daily Telegraph Gazetesinin "Türk Mükemmeliyetinin Dünyadaki Sembolleri" başlığıyla çıkan tanıtım ekinde, Türkiye'yi, liderlik, yenilik ve ülke ekonomisine ve dünyadaki itibarına genel katkıları açısından en iyi şekilde temsil eden marka, kuruluş, proje ve önde gelen figürlere yer verildiği belirtildi.

Tanıtım ekinin, Türk medyasıyla ilgili bölümünde görüşlerine yer verilen Şahin, Türkiye'nin imajının hızla değiştiğini, insanların, sadece kendilerine söylenenlere itibar etmek yerine gerçekleri gözleriyle görüp, akıllarıyla karar verebildiğini kaydetti.

TRT'nin görevinin, dünyada Türkiye ve Türkçe'ye ilgi duyan insanlara ulaşmak olduğuna işaret eden Şahin, "Geçtiğimiz on yıllarda, iletişim bugün olduğu gibi yaygın değilken, Türkiye'nin Avrupa'da kötü bir imajı vardı. Ancak yeni medya platformlarının oluşumuyla, insanlar artık bu tür yanlış klişelerle kandırılamıyorlar. Hem siyasi hem de ekonomik anlamda Türkiye'nin küresel etkisi büyüyor. TRT de bu sürece aktif olarak katkı sağlamalıdır" ifadesini kullandı.

Şahin, şunları kaydetti:

"Bugün içinde yaşadığımız dünya, serbest bilgi akışı ve serbest piyasa ile nitelenen ve böylece hiçbir ülkenin diğerlerine kapılarını kapatmaya gücünün yetmeyeceği, küresel bir köydür. Bir arada ve işbirliği içinde yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Günümüzde bir ürün, 50 farklı ülkede üretiliyor. Böylece, dünya malından ve küresel değer zincirlerinden söz edebiliriz. Tüm bunlar, kaçınılmaz bir şekilde hayat standardımızı artıracaktır. Paranın dini, ırkı ya da ideolojisi yoktur."

Muhabir: Zafer Fatih Beyaz

Yayıncı: Ebubekir Gülüm
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile