TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'den İranlı meslektaşına anlamlı cevap

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'den İranlı meslektaşına anlamlı cevap

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, TRT Haber tarafından yayınlanan 'Karayılan'ın İran'da yakalandığı belirtiliyor' son dakika haberinin ardından İranlı mevkidaşını arayarak haberi teyit ettirmeye çalıştığı ortaya çıktı.


Kamuoyunda geniş yankı bulan haberin ardından Şahin`in, İran Devlet Televizyonu başkanını bizzat arayarak haberi doğrulatacak en ufak bilgi, görüntü ve fotoğrafa ihtiyaç duyduklarını belirttiği öğrenildi. İran Devlet Televizyonu Başkanı`nın, Şahin’e yardımcı olmak yerine “İran Halkı Türkiye’nin Suriye’deki Esat yönetimine karşı tavrından rahatsız” cevabını verdiği öğrenildi. TRT Genel Müdürü Şahin buna rağmen Karayılan haberinin Türkiye açısından önemini belirterek, habere ilişkin talebini tekrarladığı ortaya çıktı.

Şahin mevkidaşına “Biz haberciyiz, hükümetlerimiz siyaseti bizi aşar. Biz haberle ilgiliyiz, görüntü ve fotoğraf varsa verin, lütfen bu konuyla ilgilenelim.” dediği öğrenildi. İranlı mevkidaşının ise Suriye yönetimine karşı Türkiye’nin tavrını eleştirmeye devam ettiği, bu durum karşısında Şahin`in mevkidaşına "Peki Suriye’de Esat rejimini bu kadar savunurken, ölen masum insanları ve Somali halkına karşı niçin duyarsız kalıyorsunuz? Türk halkı tüm var gücüyle Somali halkı için çalışıyor ve Suriye halkının acılarını en samimi duygularla paylaşıyor. Lütfen en azından Somali için bir şeyler yapın. Esat rejimi için değil, masum Suriye halkı için bir şeyler yapın." dediği öğrenildi. İranlı mevkidaşının olaydan bir gün sonra Şahin’e dönmek yerine İran Büyükelçiliği üzerinden haber yollayarak, görüntü ve fotoğraflarının olmadığını ilettiği bildirildi.

TRT Genel Müdürü Şahin ise bugün basın mensuplarıyla yaptığı kahvaltılı basın toplantısında terör örgütü yöneticilerinden Murat Karayılan`ın İran tarafından yakalandığı konusunda yaptıkları haberlerle ilgili "Keşke haberimiz yanlış olsa." açıklamasında bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile