Trump'a 'Gizli Belgeler' Davasinda Yeni Suçlama

Trump'a 'Gizli Belgeler' Davasinda Yeni Suçlama

ABD’nin eski Baskani Donald Trump, hakkindaki gizli belgeler davasinda çalisanlarindan malikanesindeki kamera kayitlarini silmesini istemekle suçlandi.

ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in gizli belgeleri yasadisi saklamakla yargilandigi davada kendisine yönetilen suçlamalarin sayisi 40’a ulasti. Genisletilen iddianamede Trump, çalisanlarindan Florida’daki malikanesinin güvenlik kameralarinin kayitlarini silmesini istemekle suçlandi. Savcilar, Trump’in malikanesinin yöneticisi 56 yasindaki Carlos de Oliveira’ya adaleti engellemek için komplo kurma suçlamasi yöneltti. Iddianameye göre de Oliveira, Adalet Bakanligi’nin güvenlik kamerasi kayitlarini istemesinin ardindan Trump’in talebi üzerine baska bir çalisana videolari silmesi talimati verdi. De Oliveira ayrica gizli belgelerle ilgili baglantisi olmadigini iddia ederek FBI’a yalan beyanda bulunmakla suçlandi. Savcilar, daha önce farkli suçlamalarin yöneltildigi Trump’in çalisani Walt Nauta’nun de Oliveira ile birlikte komplo kurdugunu belirtti.

Malikanenin güvenlik kamerasi kayitlari gizli belgeler davasinda büyük bir önem tasiyor. Söz konusu kayitlarda FBI’in malikaneye düzenledigi baskindan önce Nauta’nun gizli belgeleri depodan çikardigi anlara ait görüntülerin yer aldigi belirtiliyor.

Yardimcisi mahkemeye çikmisti

Donald Trump’in yardimcisi Walt Nauta, 6 Temmuz’da Miami’daki bir federal mahkemede hakim karsisina çikmisti. Hakkinda adaleti engelleme, devlete ait gizli belgelerin saklanmasina yardim, yataklik ve yanlis beyan gibi 6 suçlama yöneltilen Nauta, mahkemede hakkindaki tüm suçlamalari reddetmisti. Nauta, suçlu bulunmasi halinde 20 yila kadar hapis cezasi ile karsi karsiya kalabilir.

Gizli belge davasi

Donald Trump’in Florida eyaletinde yer alan Palm Beach’teki Mar-a-Lago malikanesinde 8 Agustos 2022’de FBI tarafindan yapilan aramada devlete ait en az 100 gizli belge bulunmus ve olayla ilgili sorusturma baslatilmisti. Sorusturma çerçevesinde hazirlanan iddianamede Trump’a 37 agir suçlama yöneltilmisti. Trump, 13 Haziran’da Miami’de hakim karsisina çikmis ve hakkindaki tüm suçlamalari reddetmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile