Trump Açiklamasi 'Su Anda 3. Dünya Savasi'na Hiç Olmadigi Kadar Yakiniz'

Trump Açiklamasi 'Su Anda 3. Dünya Savasi'na Hiç Olmadigi Kadar Yakiniz'

ABD’nin eski Baskani Donald Trump, Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ile görüsmesinde, “Su anda 3. Dünya Savasi’na 2. Dünya Savasi’ndan bu yana hiç olmadigi kadar yakiniz” dedi.

ABD’nin Florida eyaletinde yer alan Palm Beach’deki Mar-a-Lago’da Israil Basbakani Binyamin Netanyahu ile bir araya gelen eski Baskan Donald Trump, açiklamalarda bulundu. Cumhuriyetçi Parti’nin baskan adayi Trump, Demokrat Parti’nin baskan adayi olan ABD Baskan Yardimcisi Kamala Harris’in Gazze’de yasanan insani kriz hakkindaki açiklamalarini hedef alarak, "Bence sözleri saygisizcaydi. Israil’e karsi pek hos degildi. Aslinda Yahudi olan bir kisinin ona nasil oy verebilecegini bilmiyorum. Ama bu onlara kalmis bir sey. Ama bana göre Israil’e karsi kesinlikle saygisizdi" dedi.

Orta Dogu’daki duruma deginen Trump, "Eger biz kazanirsak, her sey çok basit olacak. Her sey çok hizli bir sekilde yoluna girecek. Kazanamazsak, Orta Dogu’da büyük savaslar ve belki de üçüncü bir dünya savasiyla karsi karsiya kalacagiz. Su anda 3. Dünya Savasi’na 2. Dünya Savasi’ndan bu yana hiç olmadigi kadar yakiniz. Hiç bu kadar yakin olmamistik, çünkü ülkemizi beceriksiz insanlar yönetiyor" dedi.



“Ben sessiz kalmayacagim”

Harris, Netanyahu ile görüsmesinde Gazze’de yasanan insani krizi de gündeme getirdigini söyleyerek, “2 milyondan fazla insanin gidaya erisimde ciddi zorluk çektigi, yarim milyon insanin da açlikla karsi karsiya oldugu vahim insani duruma iliskin ciddi endiselerimi açikça ifade ettim” demisti. Gazze’de son dokuz ayda yasananlari "yikici” olarak tanimlayan Harris, ölen çocuklarin ve güvenlikleri için birden çok kez yerinden edilen çaresiz ve aç insanlarin oldugunu hatirlatarak, “Bu trajediyi görmezden gelemeyiz. Yasanan acilara karsi hissizlesemeyiz ve ben sessiz kalmayacagim” ifadelerini kullanmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile