Trump'in Avukati Giuliani'nin Avukatlik Lisansi New York'tan Sonra Washington'da Da Askiya Alindi

Eski ABD Baskani Donald Trump'in sahsi avukati Rudy Giuliani'nin avukatlik lisansi, 3 Kasim seçimleriyle ilgili yanlis beyanlar nedeniyle New York’tan sonra baskent Washington D.C’de de askiya alindi.

Columbia Bölgesi Temyiz Mahkemesi, Giuliani'nin avukatlik lisansinin askiya alinmasi kararinin, New York'ta hakkindaki disiplin durusmalari neticelenene kadar yürürlükte kalacagini duyurdu.

New York temyiz mahkemesi, 24 Haziran’da aldigi kararda, Giuliani’nin, seçimlerin hile yoluyla çalindigina dair teorileri öne sürerek mahkemelere, kamuoyuna ve milletvekillerine yanlis açiklamalar yaptigi gerekçesiyle avukatlik lisansinin askiya alinmasina hükmetmisti.

Kararda, “Demokrasinin ayirt edici özelligi, özgür ve adil seçimlere dayanmasidir. Seçimlerimizde bir güven kaybini kiskirtmayi amaçlayan yanlis açiklamalar ve bunun sonucunda hükümete olan güven kaybi genellikle özgür toplumun düzgün isleyisine zarar verir.” ifadesine yer verilmisti.

New York'ta 1994-2001 yillarinda belediye baskanligi da yapan Giuliani, 3 Kasim seçimleri ile ilgili Trump'in “seçimlerin çalindigi” iddiasini en fazla savunan ve bu konuda hukuki girisimlerde bulunan isim olarak öne çikmisti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile