Trump'in Milyarlarca Dolarlik Meksika Duvari Çöktü

Trump'in Milyarlarca Dolarlik Meksika Duvari Çöktü

ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in, ABD ile Meksika siniri arasina insa ettigi yaklasik 21 milyar dolarlik duvarin Arizona eyaletinde yer alan Douglas kentindeki bölümünün bir kismi, geçtigimiz hafta sonu yasanan muson yagmurlari ve sel felaketi nedeniyle çöktü.

ABD’nin eski Baskani Donald Trump’in, ABD ile Meksika siniri arasina diktigi yaklasik 21 milyar dolar degerinde ve 727 kilometre uzunlugundaki duvari muson yagmurlarina dayanamadi. Geçtigimiz hafta ABD’nin Arizona eyaletinde yer alan Douglas kentinde baslayan muson yagmurlari ve sel felaketi, Trump’in Meksika duvarinin Douglas’daki San Bernardino Ranch müzesi yakinlarinda yer alan bölümünün bir kisminin çökmesine neden oldu. Mevsim normallerine göre neredeyse 2 kat daha fazla yagisin düstügü kentte, sert hava kosullarina dayanamayan dev duvarin bent kapaklarindan 6’si menteselerinden koparak sel sularina kapildi.

Ayrica yerel yetkililer tarafindan yapilan açiklamada ise, duvarin San Bernardino Ranch disindaki baska bölümlerinin de yagmur ve sellerden etkilendigi ve güçlü sellerin bazi bölgelerde duvar kapaklarini kopardigi kaydedildi.

Öte yandan eski Baskan Trump, 2015 yili ABD Baskanlik seçimlerine adayligini açikladigi sirada yaptigi konusmasinda, "Büyük bir duvar insa edecegim ve kimse benden daha iyi duvar insa edemez, inanin bana. Duvarlari çok ucuza insa edecegim. Güney sinirimiza büyük bir duvar insa edecegim ve bu duvarin bedelini Meksika’ya ödetecegim. Dediklerimi bir kenara yazin" ifadelerini kullanmisti. Ayrica Trump, istenmeyen göçmenleri disarida tutmak için güney ABD siniri için planladigi “büyük duvarin", "asilmaz, somut, uzun, güçlü ve güzel” olacaginin da altini çizmisti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile