TSE Baskani Sahin Açiklamasi 'Güvenli Kurulum Için Çalismaya Haziriz'

TSE Baskani Sahin Açiklamasi 'Güvenli Kurulum Için Çalismaya Haziriz'

Türk Standardlari Enstitüsü (TSE) Baskani Mahmut Sami Sahin, çocuklarin oyun parklarinda düsme, çarpma, oyun aletlerine el ve ayak sikismasi gibi durumlarin önüne geçilmesi için uygunluk denetimi yaptiklarini belirterek, “Oyun parklarinin ilgili standartlar çerçevesinde güvenli sekilde kurulumu ve montaji için belediye, site ve hatta turistik tesis yetkilileri ile ortak çalismalar gerçeklestirmeye haziriz” dedi.

TSE Baskani Sahin, egitim ve ögretim yilinin tamamlanmasinin ardindan tatile giren çocuklarin daha fazla ragbet gösterdigi parklardaki oyun alanlarinda bazi önlemlerin alinmasi gerektigine dikkat çekti. Sahin, standartlara uygun üretilmis ürünlerle oyun parklarinin kurulum ve montajinin yapilmasina katki sagladiklarini vurgulayarak, “Çocuklarimizin yogun egitim döneminin ardindan tatile girmesiyle eglenerek sosyal yasami ögrenecekleri yerlerdir oyun alanlari. Bu anlamda biz de TSE olarak üzerimize düseni yapmaya haziriz. Belediye ve siteler içerisinde yer alan oyun alanlarinda kullanilan oyun gruplarinin ilgili standartlar kapsaminda üretilmesine ve yine montajinin standarda uygun sekilde yapilmasini öneriyoruz” dedi.



“Ilgili standartlar çerçevesinde oyun alanlarinda kontroller yapiyoruz”

TSE’nin standartlari arasinda yer alan Oyun Ekipmanlari ve Yüzey Kaplamasi baslikli standardinda salincak, kaydirak, kablolu tasima, atlikarinca gibi ekipmanlarin kurulum, muayene, bakim ve çalistirma konusunda rehberlik kosullarinin belirlendigine dikkat çeken Sahin, “Çocuklarimiz parklarda oynarlarken düsme, çarpma, oyun aletlerine el ve ayak sikismasi gibi bazi istenmeyen durumlara maruz kalabiliyor. Salincaklar için parmak yakalama, kaydiraklar için çikis yükseklikleri, egimleri, kiyafet yakalama seklinde olumsuzluk yasanabiliyor. Tabii parklarin kurulum ve montaji sirasinda zemin kaplamalarinin uygunlugu da çok önemli. Yasanabilecek olumsuzluklari ortadan kaldirmak için oyun alanlarinin kurulum ve montaji sirasinda talepler dogrultusunda ilgili standartlar çerçevesinde oyun alanlarinda kontroller yapiyoruz. Yine yerel yönetimlerin mevcut parklarinin uygunluklarini kendilerini kontrol edebilme yetkinligini kazanabilmesi için idarelere enstitümüzce teorik ve uygulamali olarak sertifikali muayene uzmani egitimleri veriyoruz. Bu egitimlerle çocuklarimiz için uygun oyun alanlari alt yapisinin olusturulmasina katki sagliyoruz. Çocuklarimizin oyun parklarindaki güvenligi için belediye, site ve hatta turistik tesis yetkilileri ile ortak çalismalar gerçeklestirmeye haziriz” diye konustu.

Oyun alanlarinin kurulumu ve montaji sirasinda ortam ve ekipmanlardan kaynakli muhtemel kazalarin önüne geçmek için TS EN 1176 standardi çerçevesinde uygunluk denetimi TSE tarafindan yapiliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile