TSE Baskani Sahin Açiklamasi 'TSE Markasi, Tüketiciler Tarafindan Güvenin Garantisi Olarak Algilanmaktadir'

TSE Baskani Sahin Açiklamasi 'TSE Markasi, Tüketiciler Tarafindan Güvenin Garantisi Olarak Algilanmaktadir'

‘Standardizasyon Sisteminin Gelistirilmesi ve Farkindaligin Artirilmasina Yönelik Teknik Yardim’ projesi bilgilendirme semineri, TSE Baskani Prof. Dr. Adem Sahin’in katilimiyla Gaziantep’te gerçeklestirildi. Sahin yaptigi konusmada, "TSE tarafindan belgelendirilen binlerce firmanin on binlerce ürünü, üzerinde yer alan TSE markasi, tüketiciler tarafindan taninmakta, bilinmekte, kalite ve güvenin garantisi olarak algilanmaktadir" dedi.

Ürün ve hizmetlerin kalite gereklerini olusturmak için standartlarin belirlenmesi sürecinde tüketicilerin, üreticilerin ve üniversitelerin katkisinin öneminin vurgulandigi seminer, TSE Baskani Prof. Dr. Adem Sahin, Gaziantep Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Tuncay Yildirim, Gaziantep Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi ve Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin, Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli’nin açilis konusmalariyla basladi.

Gaziantep’in birçok sektörde Türkiye’nin önemli üretim merkezi konumunda oldugunu belirten TSE Baskani Prof. Dr. Adem Sahin, “Gaziantep, bölgesel kapasitesi, istihdam gücü, kalifiye eleman yapisi, ihracat potansiyeli, sanayi tecrübesi ve birikimi ile bölgenin en dinamik sanayisine sahiptir. Birçok sektörde Türkiye’de en önemli üretim merkezi konumunda olan Gaziantep’in bu üretim gücünü daha da üst seviyelere tasimakta oldugunu görüyoruz, takip ediyoruz. 2021 yili Ocak-Haziran dönemini kapsayan 6 aylik zaman diliminde yüzde 40’lik artisla 4 milyar 800 milyon dolarlik ihracat verisine ulasan Gaziantep bu basarisiyla adeta göz kamastiriyor” dedi.

Farkindalik olusturmayi amaçlayan bu semineri Türkiye’nin en fazla ihracat gerçeklestiren 5. kentinde yapmaktan dolayi mutlu olduklarini ifade eden Sahin, “TSE, uluslararasi kuruluslara üyeligi geregi standardizasyon faaliyetlerini uluslararasi prensipler çerçevesinde seffaf biçimde yürütmekte, bu alandaki çalismalariyla üreticilere ürünlerinin ulusal ve uluslararasi standartlara uygunlugu için rehberlik etmektedir. Belgelendirme çalismalari ve TSE marka sistemiyle ise tüketicilere standartlara uygun, kaliteli ve güvenilir ürünler sunulmasinin teminati olmaktadir. TSE tarafindan belgelendirilen binlerce firmanin on binlerce ürünü, üzerinde yer alan TSE markasi, tüketiciler tarafindan taninmakta, bilinmekte, kalite ve güvenin garantisi olarak algilanmaktadir. Günümüzde gelismis ülkelere bakildiginda, tümünün ortak özelligi teknolojiyi üretme ve bunu pazarlayabilme kapasitesine sahip olmalaridir. Teknoloji dünyasindaki son gelismeler ülkeler arasindaki sinirlari pratik olarak ortadan kaldirmis, küresellesme sonucu dünya herkes için büyük, ama zorlu bir pazar haline gelmistir” ifadelerini kullandi.

Standardin, bir tüketici olarak aldigi ürün ve hizmet ile ilgili kaygi duymamasi oldugunu kaydeden Gaziantep Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Tuncay Yildirim, “Eger su an taktiginiz maskeler belirlenen standartlara göre üretilmemisse korundugunuzdan nasil emin olacaksiniz. Çocugunuzu okula götüren servis araci standartlar çerçevesinde üretilmemisse, rutin bakimlari yapilmamissa hatta servis soförü mesleki yeterlilik belgesine sahip degilse, kaygi duymaz misiniz. Her seyde oldugu gibi standardizasyon noktasinda da kilit nokta yine bireydir. Her sey bireyden basliyor. Standartlara yön vermek istiyorsak, bireyler olarak yani tüketiciler ve talep edilenler olarak arz edenleri tercihlerimize yönlendirmemiz gerekiyor” seklinde konustu.

Gaziantep’in kamu yatirimi olmaksizin ihracatta 5. sirada yer aldigini ifade eden Gaziantep Sanayi Odasi Yönetim Kurulu Baskani Adnan Ünverdi, “Gaziantep, ülkemizin en büyük Organize Sanayi Bölgesine sahip sehri, sadece OSB’de Bin 500 firmamiz faaliyet göstermekte, 200 bin kisiye de istihdam saglayan bir bölge. Gazi sehrimiz sadece öz kaynaklari ile kamu yatirimi olmaksizin bugün, ihracatta 5. sirada yer almaktadir. Gaziantep olarak pandemiye ragmen 2020 yilini 8 milyar dolar ihracatla kapatan ve yilsonunda 10 milyar dolari kendine hedef olarak seçmis bir sehirdir” dedi.

Gaziantep’in üretim sehri oldugunu söyleyen Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydin ise konusmasinda, “Üretim olmadan hiçbir sey olmaz, bu sehir üretim sehridir. Eger rekabette üstün hale gelmek istiyorsaniz, mutlaka belli bir standartta ürün üreteceksiniz. Yenilik bilgi temelli olmasi lazim, bilgi temelli olmadan asla rekabet edemezsiniz, asla büyüyemezsiniz, asla üretemezsiniz. Üretemezsiniz rekabet edemezseniz ve geride kalirsiniz. Bundan dolayi gelin üniversitemiz de üretilen bilgilerden yaralanin” ifadelerine yer verdi.

TSE’nin çok önemli bir kurum oldugunu vurgulayan Sanko Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dagli, “Pandemi gündeme geldigi zaman en yakindan bilen birisiyim saglikçi olmam hasebiyle, TSE’nin maskeler, dezenfektanlar konusundaki çalismalarini, güvenli alanlar olusturabilmek için yaptiklari çalismalari yakindan biliyorum. TSE çok önemli, eger bir ürünü dis pazara pazarlamak istiyorsaniz oyun kuruculardan ve kural koyuculardan biri olmaniz gerekir. Bunu da TSE sagliyor” dedi.

Konusmalarin ardindan program, ‘Standardizasyon Sisteminin Gelistirilmesi ve Farkindaligin Artirilmasina Yönelik Teknik Yardim’ projesi bilgilendirme semineri ile devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile