TSE Ve Ankara Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

TSE Ve Ankara Üniversitesi Arasinda Is Birligi Protokolü Imzalandi

Türk Standardlari Enstitüsü (TSE) ile Ankara Üniversitesi arasindaki protokol kapsaminda egitim programlari, ortak panel ve sempozyumlar düzenlenerek sektöre katki saglanacak.

TSE ile Ankara Üniversitesi arasinda egitim ve tanitim faaliyetleri alaninda is birligi protokolü imzalandi. Is birligi protokolü ile egitim programlarinin uygulanmasi, ortaklasa panel, sempozyum, seminer ve benzeri organizasyonlarin gerçeklestirilmesi, Enstitümüz ile Ankara Üniversitesi’nin ortak projeler yürütmesi için gerekli düzenlemelerin yapilmasi amaçlaniyor.

Ankara Üniversitesinde düzenlenen imza törenine; TSE Baskanimiz Mahmut Sami Sahin, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, TSE Genel Sekreter Teknik Yardimcisi Ilhami Aktürk, Belgelendirme Merkezi Baskani Ömer Eyyüpoglu, Tanitim ve Yayin Dairesi Baskani Gökhan Kus, Kurumsal Iletisim Müdürü Mehmet Fatih Isik, Ankara Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Mustafa Fener, Iletisim Fakültesi Dekani Prof. Dr. Fatih Keskin ve ilgili ögretim üyeleri katildi.

“Ihtiyaçlar dogrultusunda faaliyetler yürütüyoruz”

Imza töreninde konusan Baskan Sahin, Enstitümüzün standardizasyon faaliyetleri hakkinda bilgi vererek, “Personel Belgelendirme dâhil, egitim faaliyetlerimiz ile birlikte sektöre çok önemli katkilar saglamaya devam ediyoruz. TSE, her geçen gün dünyadaki teknolojik gelismelere paralel olarak, laboratuvar alt yapisini güçlendirmek ve yeni ihtiyaçlar dogrultusunda standartlarin belirlenmesi için çalismaktadir” dedi.

Yapimi devam eden Ankara Kalite Kampüsüne de deginen Baskan Sahin, bu proje ile ülkenin laboratuvar kapasitesini güçlendirmeyi amaçladiklarini vurguladi. Sahin, “Yurtdisina bagimli oldugumuz alanlari ortadan kaldirarak, tamamen bilgi ve maddi anlamda degerlendirdigimiz zaman; ekonomik bir kazanç elde edilecektir. Projemiz tamamlandigi zaman ülkenin rekabet gücüne de katki saglamis olacagiz” ifadelerini kullandi.

“Akademik birikimin TSE ile birlikte degerlendirilebilmesi önemli”

Ankara Üniversitesi ile gidilen is birligini degerlendiren Baskan Sahin, “Pek çok sektöre baktigimiz zaman, hayatimizda TSE’yi görebiliyoruz. Ancak biz arzu ediyoruz ki basta üniversitelerimiz olmak üzere akademik birikimin, TSE ile birlikte degerlendirilebilmesi. Enstitümüzün üniversitelerimiz ile is birliginin artirilmasi bizim önceliklerimiz arasinda. Biz yaptigimiz faaliyetler ile ilgili toplumda farkindaligin arttirilmasi noktasinda tanitim çalismalari yürütüyoruz. Bundan sonraki süreçte Ankara Üniversitesi ile birlikte ortaklasa çalisma yapacak olmaktan da mutluluk duyacagiz” açiklamasinda bulundu.

“TSE önemli bir kurum”

Ankara Üniversitesi Rektörü Ünüvar da “TSE önemli bir kurum çünkü her türlü standardi hazirlamak, hazirlanan standartlari tetkik etmek, yabanci ülkeler ile ihracat çalismalarini takip etmek, eleman yetistirmek gibi önemli fonksiyonlari gerçeklestiriyor. Ankara Üniversitemiz ile TSE arasinda imzalanan protokolü de ortaklasa nitelikli çalismalar yapmak adina önemsiyoruz” açiklamasinda bulundu. Konusmalarin ardindan TSE Baskani Sahin ve Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar is birligi protokolünü imzaladi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile