TSK'dan flaş açıklama

TSK'dan flaş açıklama

Genelkurmay Başkanlığı TBMM Darbe Komisyonu'nun Batı Çalışma Grubu'yla ilgili herhangi bir belge talebinde bulunmadığını, ayrıca TBMM'ye "Batı Çalışma Grubu belgeleri imha edildi" biçiminde bir yanıt da verilmediğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan, TBMM Darbe Komisyonu'nun Genelkurmay Başkanlığı'ndan bilgi istediğine ilişkin haberler hakkında bir açıklama yaptı. Genelkurmay'ın haberleri yalanladığı açıklaması şöyle:

'09 Ağustos 2012 tarihinde bazı basın yayın organlarında, TBMM 'Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu ' tarafından Batı Çalışma Grubuna ilişkin olarak bir takım belgelerin talep edilmesine rağmen Genelkurmay Başkanlığının 'imha ' edilmiş olduğu gerekçesi ile bu belgeleri göndermediği, ancak belgelerin Komisyon tarafından 'başka kanallardan ' temin edildiği yönünde haberler yer almıştır.

Adı geçen Komisyon tarafından, Genelkurmay Başkanlığından bugüne kadar Batı Çalışma Grubuna ilişkin bilgi ve belge talebinde bulunulmadığı gibi, haberlerde yer aldığı şekilde, Genelkurmay Başkanlığı tarafından söz konusu belgelerin 'imha ' edilmiş olduğu yönünde bir cevap da verilmemiştir. '
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile