TSK Envanterindeki Yerli Ve Milli Savunma Sanayi Ürünleri EFES-2024 Tatbikati'nda Sergileniyor

TSK Envanterindeki Yerli Ve Milli Savunma Sanayi Ürünleri EFES-2024 Tatbikati'nda Sergileniyor

Türk Silahli Kuvvetlerinin (TSK) en büyük planli tatbikatlarindan EFES-2024 Tatbikati basladi. Tatbikatta kullanilan yerli ve milli Türk savunma sanayii ürünleri de Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi’nde yer aliyor.

Türkiye’nin en büyük müsterek tatbikati olma özelligi tasiyan EFES-2024, Izmir’in Seferihisar ilçesinde basladi.

50 ülkeden bin 500’ü askin yabanci personelin katildigi tatbikatta TSK unsurlari ile birlikte toplam 11 bin personel görev aliyor. Ayrica tatbikat alaninda Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) koordinasyonunda 47 savunma sanayii firmasi tarafindan yerli ve milli imkanlarla üretilen ve TSK envanterinde bulunan ürünlerin sergilendigi Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi de yer aliyor.

50 ülkeden bin 567 personel katilimi

Son yillarin en genis katilimli EFES-24 Tatbikati’nda kullanilan yerli ve milli ürünler ile Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi’ne iliskin degerlendirmede bulunan Savunma Sanayii Baskani Haluk Görgün, sunlari kaydetti:

“EFES-2024 Tatbikati kapsaminda yerli ve milli imkân ve kabiliyetlerle insa edilmis olan çok sayida platformumuz ve platformlarimiza entegre radar, elektro-optik, mühimmat, alt sistem, faydali yük, elektronik bilesen ve yazilimlarimiz ile savunma sanayiimiz tarafindan gelistirilen birçok yerli ve milli ürün de yer almaktadir. Türk Silahli Kuvvetlerimizin envanterinde bulunan ürünlerin sergilendigi Savunma Sanayii Ürünleri Sergisi, ülkemizin savunma sanayii alaninda ulastigi noktayi tüm dünyaya göstermek açisindan mühimdir. Bu vesileyle tatbikatin tüm planlama ve icra safhalarinda büyük bir özveriyle görev yapan Türk Silahli Kuvvetlerimizin kiymetli personeli ile gelistirip ürettikleri yerli ve milli sistemleri güvenlik güçlerimizin hizmetine sunan ana yüklenicilerimize, alt yüklenicilerimize ve KOBI’lerimize üstün gayretlerinden ötürü tesekkür ediyorum.”

Tatbikat, SIHA’lardan helikopterlere, savas gemilerinden mühimmatlara, elektronik harp sistemlerinden radar sistemlerine kadar birçok sistemi gelistirip üreterek güvenlik güçlerinin hizmetine sunan Türk savunma sanayii firmalarinin kabiliyetlerinin katilimci ülkeler tarafindan sahada görülmesine imkan saglayacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile