TSK, Irak'in Kuzeyindeki Dergele Ve Miska Köylerinde Çok Sayida Mühimmat Ele Geçirdi

Milli Savunma Bakanligi, Irak’in kuzeyindeki Dergele ve Miska köylerinde çok sayida silah, mühimmat ve teçhizat ele geçirildigini, 2 PKK’li teröristinde etkisiz hale getirildigini açikladi.

Milli Savunma Bakanligi’ndan yapilan açiklamada, terör örgütü PKK’nin Irak’in kuzeyindeki isgal ettikleri köyleri ve ormanlari gizlenmek için atese verdigini hatirlatarak, "Dergele ve Miska köylerindeki mühimmat depolarini havaya uçurarak masum sivillerin hayatini tehlikeye atan teröristlerin operasyon bölgelerinin etrafindaki bosaltilmis köyleri patlayicilarla tuzakladigi ortaya çikti. Dergele köyünde, komandolarimiz tarafindan bir sehpa üzerinde iki namlulu ÇNRA lançer sistemi bulundu. Söz konusu lançer sisteminin tuzaklandigi belirlenirken, METI timlerimiz düzenegi basarili sekilde imha etti" denildi.

Kahraman Türk komandolarinin Dergele ve Miska köylerindeki teröristlerin masum sivillerden gasp ettigi evlerde arama ve tarama faaliyetlerini titizlikle yerine getirildigini belirtilerek, sunlar kaydedildi:

"Arama sirasinda sivil halkin meskûn mahalline girmeyen komandolarimiz, halkin bahçe ve mülklerine zarar vermemek için azami hassasiyet gösteriyor. Teröristler tarafindan tuzaklanan evlerdeki patlayicilar ise büyük bir dikkatle temizleniyor. Teröristlerin diger köylerde de masum sivilleri kalkan yaparak evlerini ve bahçelerini patlayicilarla tuzakladigi tespit edildi. Dergele köyünde yapilan arama ve taramada çok sayida silah, mühimmat ve teçhizat ele geçirilirken, Dergele ve Miska köyleri arasinda 2 PKK’li terörist de silahlariyla etkisiz hale getirildi.

"

Bölgede ele geçirilen silah, mühimmat ve teçhizatlar ise söyle:

"2 adet M-16 piyade tüfegi, 2 adet termal dürbünü, 10 adet sarjörü, 109 adet mühimmati, 1 adet AK-47 piyade tüfegi, termal dürbünü, 12 adet sarjörü, 89 adet mühimmati, 1 adet Çek VZ 58 tüfegi, 1 adet hafif makineli tüfek, 10 adet el bombasi, 97 adet serit üzerinde 7,62 mm PKMS makinali tüfek mühimmati, çok miktarda 5,56 mm silah mühimmati, 3 adet tabanca sarjörü, EYP yapiminda kullanilan malzemeler, 3 adet termal silah dürbünü, 2 adet el dürbünü, 1 adet silah dürbünü, 1 adet gündüz görüs dürbünü, 7 adet Yaesu el telsizi ve çok sayida muhtelif malzeme."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile