TSK Personeline Ve Kullandigi Araçlara Vatandaslardan Yogun Ilgi

TSK Personeline Ve Kullandigi Araçlara Vatandaslardan Yogun Ilgi

Samsun’da, Malazgirt Zaferi’nin 953. yildönümü ve 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla düzenlenen programda Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) personelleri ve kullandigi araçlara vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Garnizon Komutanligina bagli Samsun Sahra Sihhiye Okulu ve Egitim Merkez Komutanligi tarafindan Malazgirt Zaferi’nin 953. yil dönümü ve 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla Cumhuriyet Meydani’nda program düzenlendi.

TSK’ya bagli askerler komutanlikta yaptiklari çalismalar, saglik sinifinin egitim malzemeleri, millî imkanlarla yapilmis maket silah sistemleri vatandaslara tanitildi. Gazi Komutan Tümgeneral Davut Alâ da etkinlik alanini ziyaret ederek vatandaslarla bir araya geldi. Stant alanlarinda vatandaslara uygulamali olarak ilk yardim dersleri anlatilirken, Kirpi, zirhli personel tasiyici araç (ZPT), ambulans cip ve sihhiye araçlar da vatandasin ziyaretine açildi.

2 gün boyunca sürecek programda Sahra Sihhiye Okulu ve Egitim Merkezi Bölge Bando Komutanligi mini bir konser verdi. Vatandaslar, stantlara ve askeri araçlara yogun ilgi gösterirken Türk askerinden ve kullandigi araç, mühimmat ve gereçlerden gurur duyduklarini söylediler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile