TSKB'den Enterprise Türkiye'ye Elektrikli Araç Alimi Için 15 Milyon TL Finansman

TSKB Genel Müdür Yardimcisi Hasan Hepkaya: 'Enterprise Türkiye'ye sagladigimiz 15 milyon TL tutarinda ve 24 ay vadeli finansmanla ilk kez elektrikli araç fonlamasi yapmis olduk. Alinan bu elektrikli araçlarla her yil toplam 82 ton karbon saliminin azaltimina katkida bulunacagiz'

Türkiye Sinai Kalkinma Bankasi, (TSKB) 100 ayri ülkede, yaklasik 10 bin lokasyonda araç kiralama hizmeti veren Enterprise Rent A Car'in Türkiye operasyonunu yürüten Enterprise Türkiye'ye elektrikli araç fonlamasi yapti.

TSKB'den yapilan açiklamaya göre, TSKB, dünyanin en büyük araç kiralama sirketi Enterprise Rent A Car'in Türkiye operasyonunu yürüten Enterprise Türkiye'ye elektrikli araç alimi için 15 milyon TL tutarinda finansman sagladi.

Açiklamada görüslerine yer verilen TSKB Genel Müdür Yardimcisi Hasan Hepkaya, iklim dostu dönüsüm için deger yaratan bir banka olduklarini belirterek, "Toplam kredi portföyümüzün yaklasik yüzde 90'ini Sürdürülebilir Kalkinma Amaçlari'yla baglantili projelere ayiriyoruz. Enterprise Türkiye'nin tamamen elektrikli ve çevre dostu araç alimini, TSKB'nin bu yilin basinda gerçeklestirdigi sürdürülebilir tahvil ihracindan saglanan fon kapsaminda finanse etmenin mutlulugunu yasiyoruz." ifadelerini kullandi.

Hepkaya, ilk defa elektrikli araç fonlamasi yaptiklarini aktararak, "9 bin 500 araçlik filosunun yüzde 35'i hibrit ve elektrikli araçlardan olusan Enterprise Türkiye'ye sagladigimiz 15 milyon TL tutarinda ve 24 ay vadeli finansmanla ilk kez elektrikli araç fonlamasi yapmis olduk. Alinan bu elektrikli araçlarla her yil toplam 82 ton karbon saliminin azaltimina katkida bulunacagiz. TSKB olarak, çevresel ve sosyal etkilerini her yönüyle inceledigimiz ve degerlendirdigimiz temiz enerji yatirimlarini finanse etmeye ve düsük karbonlu ekonomiyi desteklemeye devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Enterprise Rent A Car'in ana franchise sahibi Enterprise Türkiye'nin Üst Yöneticisi (CEO) Özarslan Tangün ise sunlari kaydetti:

"Dünyada mobilitenin gelecegi yüzde 100 elektrikli, sifir emisyonlu, doga ve çevreye duyarli araçlar üzerine kuruluyor. Biz de Enterprise olarak filomuzu elektrikli ve hibrit araçlarla büyütüyoruz. Su anda Enterprise Türkiye olarak ülkemizde araç kiralama sirketleri arasinda en büyük elektrikli ve hibrit araç filosuna sahibiz. Müsterilerimize bu araçlari kullanma firsati sunuyor, onlari gelecegin çevreye duyarli araçlari ile tanistiriyoruz. Ülkemizde tüketicilerin bu teknolojiyi endise etmeden tercih etmeleri için araçlari deneyimletme anlaminda çok önemli bir misyon üstleniyoruz. Bu baglamda ihtiyaç duydugumuz yesil enerji finansmaninda TSKB ile birlikte sektörümüzde bir ilki gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Önümüzdeki dönemde yesil enerji finansmani konusunda TSKB ile is birligimizi gelistirerek elektrikli ve hibrit araç filomuzu daha da büyütmeyi hedefliyoruz."

Verilen bilgiye göre, TSKB, küresel iklim krizine karsi sürdürülebilir ve inovatif çevre teknolojileri gelistiren sosyal bir girisim olan ecording ile baslattigi agaçlandirma projesi kapsaminda, Enterprise Türkiye için ulasilmasi zor arazilere ecodrone'lar araciligiyla 180 adet tohum topu atisi yapacak. Banka, kredi kullandirimi yaptigi firmalar adina bir yil içinde toplam 150 bin adet tohum topu atisi gerçeklestirmeyi hedefliyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile