TSO Öncülüğünde Zonguldak’taki Doğal Afetler Tartışıldı

TSO Öncülüğünde Zonguldak’taki Doğal Afetler Tartışıldı

ZONGULDAK (İHA) Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde “Zonguldak’taki Doğal Afetler” konulu panel düzenlendi.

Zonguldak Dedeman Otelde yapılan toplantıda 5 gündem maddesinin ele alınarak, kentin daha iyi şartlarda gelişmesi için nelerin yapılabileceği tartışıldı.

Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Toplantısı Zonguldak Dedeman Otel’de gerçekleştirilirken, toplantı öncesinde “Zonguldak’taki Doğal Afetler” konulu panel düzenlendi.

Panele, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, TSO Başkanı Salih Demir ve eşi Şengül Demir, TSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Bülent Türüt, Bülent Ecevit Üniversitesi öğretim görevlileri, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Köksal Bahar, BAKKA Genel Sekreteri Faruk Tezel, İl Afet ve Acil durum Müdürü Ahmet Güngör, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk, Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin, Mimarlar Odası Başkanı Turhan Demirtaş, Marangozlar, Mobilyacılar ve İnşaatçılar Odası Başkanı Hikmet Hacıabdurahmanoğlu, Pazarcılar Odası Başkanı Süyelman Özdoğan, Türk Hava Kurumu Şube Başkanı Hüseyin Demirel, Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün, TSO Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurcan Abay ile çok sayıda davetli katıldı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Demir açılış konuşması yaparak amaçlarının Zonguldak’ta son dönemlerde meydana gelen afetlerle ilgili konuları masaya yatırarak çözüm bulmak olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu konuları gündeme almamızın nedeni; Zonguldak’ın felaketlerle değil yatırımlarla, güzelliklerle anılmasını istiyoruz. Fevkani köprüsünde bir sıkıntı varsa meydana çıksın. Çıksın ki yıkılacaksa şimdi yıkılsın, sonra yıkılıp can kaybı yaşanmasın. Çaycuma köprüsünü gündeme getirdik. Bundan sonraki köprüler ders alınarak ona göre yapılsın. Pazar yerini gündeme getirdik. Bundan sonra yapılacak pazaryeri projesi başımıza yıkılacak bir projesi olmasın istedik. Lavuar alanını gündeme getirdik. Her gün ayrı şeyler konuşuluyor. Burada açık konuşulsun istedik. Sonuçta burada bir şey çıktı. Lavuar alanında para olmadığından bir şey yapılamayacağı ortaya çıktı. Bana göre doyurucu oldu.” Başkan Demir’in konuşmasının ardından panele geçildi. İlk olarak Kızılay Şube Başkanı Nihat Aygün mahalle ve köy muhtarlarına yönelik verdikleri toplum liderleri konulu seminerler hakkında davetlileri bilgilendirdi.

Kızılay’ın düzenlemiş olduğu seminerde uzman eğitimci olarak görev yapan Nazmiye Uzun ise Projenin hedef ve amaçlarıyla ilgili bilgiler verdi.

“Zonguldak’taki Doğal Afetler” konulu panelin ilk maddesinde Fevkani köprüsünün durumu ele alındı. Belediye başkanı Muharrem Akdemir köprüyle ilgili düşüncelerini aktardı.

Makine Mühendisi Birhan Şahin ise Fevkani köprüsü ile ilgili araştırmaların yapıldığını ve köprünün bu şekilde kullanılmasının doğru olmadığını vurguladı.

Köprü altı esnafları adına konuşan Hasan Hamzaçebi de köprüye 50 yıldır bakım yapılmadığını, ancak başkanın elinden gelen mücadeleyi verdiğini söyledi.

Panelin ikinci ana konusu olarak Pazaryeri projesi ele alındı. Konu hakkında konuşan Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Zonguldak’ın yüzde 80’inin TTK’ya, Yüzde 3’ünün Milli Emlak’a, yüzde 17’sinin ise Belediye ait olduğunu belirterek kendisinin belediye başkanı olarak çok talihsizlikler yaşadığını söyledi.

Pazaryeri faciasında katkılarından dolayı Demir ailesine, Kızılay’a ve il afet müdürlüğüne teşekkür eden Başkan Akdemir, modern bir pazar yeri projesi uygulanacağını da sözlerine ekledi.

Panelin üçüncü ana konusunda ise Lavuar alanı işlendi. TSO Başkanı Salih Demir, TSO olarak Lavuar alanına uygulanması düşünülen projenin uygun olmadığını düşündüklerini belirtti.

Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin de Lavuar alanının son durumu hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise TTK’nın mülk sorunu nedeniyle projenin uygulanamadığını, lavuar alanının altının otopark üstünün ise yaşanabilir hale gelmesini istediklerini söyledi.

Çevre ve Şehircilik Müdürü Hasan Öztürk ise Lavuar alanı konusunda her türlü desteği vereceklerini belirtti.

Panelde dördüncü ana konu ise Ankara Şehir girişinin durumu konuşuldu. Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, kentsel dönüşümün önemli olduğunu belirterek şehrin yıllar önce 30 bin nüfusa göre yapıldığını ancak nüfusun bugün 122 binlere geldiğini söyledi.

Kanalizasyon, doğalgaz projeleri, Filyos projeleriyle nüfusun daha da artarak kentin daha iyi duruma geleceğini belirten Akdemir, Üzülmez bölgesine yapılacak hastane ve ağız diş sağlığı merkeziyle birlikte Ankara girişinin de iyi duruma gelerek güzel bir şehir olacağını ifade etti.

Panelin beşinci ve son ana konusu ise Çaycuma Köprüsü oldu. İl Afet ve Acil durum Müdürü Ahmet Güngür, Çaycuma köprüsünün aslında sağlam olduğunu, ancak son 60 yılın en fazla kışının yaşanması nedeniyle köprü ayaklarının altında bir boşalma olduğunu belirtti.

Kent Konseyi Başkanı Yesari Sezgin ise genel bir değerlendirme yaparak tüneller, fevkani köprüsü, pazaryeri projesi hakkında konuştu, ulaşım için mastır plana ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ise Tasman olaylarının kömür üretimi olduğu sürece devam edeceğini, belediye olarak her türlü tedbirleri aldıklarını, ancak vatandaşların da duyarlı olmaları gerektiğini kaydetti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Hakan Kutoğlu ise tasmanın sadece madenden kaynaklanmadığını ifade etti.

“Zonguldak’taki Doğal Afetler” konulu panel 5 ana maddenin görüşülüp tartışılmasıyla birlikte tamamlandı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile