TSOF Baskani Apaydin, Özel Halk Otobüslerine Verilen Gelir Desteginin Artirilmasini Istedi

Türkiye Soförler ve Otomobilciler Federasyonu (TSOF) Baskani Fevzi Apaydin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini döneminde soför esnafinin maliyetleri artarken yolcu kapasitesinin yariya indigini animsatarak, özel halk otobüslerine verilen gelir desteginin artirilmasini talep etti.

Apaydin, yazili açiklamasinda, soför esnafinin yakit, bakim, onarim gibi birçok kalemde maliyetlerinin arttigina dikkati çekti.

Devlet sporcusu, 65 yas üstü, en az yüzde 40 oraninda engelli kisiler, gazi, gazi ve sehit yakinlari gibi ücretsiz seyahat hakki olanlar için özel halk otobüslerine saglanan gelir desteginin yeterli gelmedigini savunan Apaydin, "Araç basina aylik olarak, Ankara ve Istanbul'da 1330 lira, diger büyüksehir belediyelerinde 1000 lira ve büyüksehir belediyesi olmayan illerde ise 800 lira olan gelir destegi hem 2018'den beri artirilmadi hem de esnafimiz neredeyse 2 yildir zaten salgin nedeniyle zor zamanlar yasadi." ifadelerini kullandi.

Apaydin, salgin döneminde artan maliyetlere ragmen yolcu kapasitesinin yarisiyla çalisildigina isaret ederek, "Ücretsiz binisler için verilen gelir destegi güncellenerek artirilmali. Ayrica bu destekler araç basina degil, tasinan yolcu basina verilmeli." talebinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile