TTK'ya 2 Bin Isçi Aliminda Süreç Basliyor

TTK'ya 2 Bin Isçi Aliminda Süreç Basliyor

Zonguldak’ta Türkiye Taskömürü Kurumu’nda 2 bin isçi aliminin süreci Agustos ayinda baslayacak. GMIS Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu, alinacak 2 bin isçinin üretimin artmasina katki saglayacagini ifade etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi’nda yapilan görüsmelerin ardindan TTK’ya 2 bin isçinin alimi konusunda çalismalara baslandi. Agustos ayinda baslayacak olan ise alim sürecini degerlendiren GMIS Genel Baskan Yardimcisi Isa Mutlu, süreçte emegi geçen herkese tesekkür etti. Mutlu, ise basvuracak olan gençlere çagrida bulunarak "Sizi ise yerlestirecegiz" seklinde vaatlerde bulunan kisilere dikkat etmeleri konusunda uyarida bulundu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in iki bin isçi alimiyla ilgili verdigi müjdeyle ilgili somut adimlarin atildigini ifade eden Mutlu, söyle dedi:

"Genel seçimlerden önce Cumhurbaskanimiz kamuoyuna bir söz vermisti. Taskömürü kurumuna 2 bin isçi alacagiz diye. Tabi ki seçimler geldi geçti sürecin takipçisi olduk. En son sayin bakan yardimcilarimizla yaptigimiz görüsmelerde degerlendirmistik. Bölge milletvekillerimizle bu konulari degerlendirerek sonuca gelinmis oldu. Öncelikle bu sürecin bu buraya gelinmesinde sagin Cumhurbaskanimiza ve Türk Is Baskanimiz Ergün Atalay’a sayin Genel Baskanimiz Hakan Yesil ve tüm teskilatimiza tüm bölge siyasetçilerimize bölge milletvekillerimize bölgede ki siyaset yapan herkese tesekkür ediyorum. Dün aksam Adalet ve Kalkan Milletvekillerimizle Adalet ve Kalkinma Il Baskanimiz TTK yetkililerinin Enerji Bakanliginin nezdinde yapmis oldugu toplanti sonucunda basvurularin Agustos ayi basinda baslayacagi yöntem kurulunda alinan kararlarin Agustos ayinin ilk haftasinda açiklanacagi belirlenen sartlara uygun olarak isçi alinacagi müjdesini hep beraber takip ettik. Tüm Zonguldak halkini oldugu gibi tüm Zonguldak gençlerini oldugu gibi bizleri de sevindirdi. Tüm Zonguldak gençlerine hayirli olmasini diliyorum. Burada siyasi otoritenin çalismalari devam ettigi zaman Zonguldak olarak nelere kadir olacagini gördük. Adalet ve Kalkinma temsilcilerine tesekkür ediyorum. Insallah bu alimlar hayirli olur. Kurumumuz bir nefes alacaktir. Bir rahatlama olacaktir. üretimin artmasi yönünde bir rahatlama olacaktir. Hepimiz üretimin rahatlamasi için katki verecegiz. Egitimlerin tamamlanarak üretime katki vermelerini sabirsizlikla bekliyoruz. Sartlarin ne olacagi önümüzde ki hafta TTK yetkililer tarafindan belirlenecek. Gençlerimiz sabirli olsunlar. Kurum tarafindan yapilacak açiklamanin ardindan sartlarin ne olacagi kuralarin ne zaman çekilecegi belli olacak.”

"Umut simsarlarina inanmasinlar"

Ise basvuracak olan gençlere de çagrida bulunan Baskan Mutlu, “Kamuoyunda her görüyoruz. Sizi ise sokacagiz diye vaatlerde bulunan umut simsarlari muhakkak ki olacaktir. Gençlerimiz bunlara mahal vermesinler. Bu insanlarin etrafina yaklasmasinlar. Kesinlikle bu sürecin en adaletli sekilde sonuçlanabilmesi için sendika olarak biz üzerimize düseni yapiyoruz. Siyasi erkler üzerlerine düseni yapiyorlar. Bu konuda adaletsizlik olmayacaktir. Bu tür simsarlar kendilerini kaptirmamalari dolandirilmalarina müsaade etmemeleri ihtiyaci hissediyorum. Süreci en hassasiyetli sekilde takip edecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile