Tübisad'dan Kobi'lere Gelecek İçin Bilişim Semineri

Adana'da Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından 'Gelecek İçin KOBİ e-Dönüşüm Projesi' kapsamında küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) bilişim teknolojilerini daha iyi kullanmalarının sağlanması amacıyla seminer verildi

Adana'da Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD) tarafından 'Gelecek İçin KOBİ e-Dönüşüm Projesi' kapsamında küçük ve orta boy işletmelerin (KOBİ) bilişim teknolojilerini daha iyi kullanmalarının sağlanması amacıyla seminer verildi. TÜBİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Gürsoy, bilişim sektörünün stratejik sektör ilan edilmesi gerektiğini söyledi.
Turgut Gürsoy, 'Gelecek İçin Bilişim KOBİ e-Dönüşüm Projesi' kapsamında Adana Sanayi Odası toplantı salonunda KOBİ'lere yönelik düzenlenen seminerin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'de KOBİ'lerin bilişim teknolojilerini daha iyi kullanmaları için çalıştıklarını ve bunun için gerekli alt yapı çalışmalarını sağlamak adına bu semineri düzenlediklerini söyledi. Gürsoy, "Ülkemiz dünyanın ilk 10 ekonomi arasına girmeyi hedefliyor. 500 milyar dolar ihracat yapmayı hedefliyoruz. Bunun yapılabilmesinin ön
koşulu, bilgi ve iletişim teknolojilerinin stratejik sektör ilan edilmesinden geçiyor" dedi.
KOBİ'lerin yüzde 8'inin teknolojinin önemli silah olduğuna inandığını ifade eden Gürsoy, yapılan araştırmaların Türkiye'de her 3 KOBİ'den birinin teknolojiyi nasıl kullanacağı konusunda bilgi sahibi olmadığını ortaya koyduğunu söyledi. Gürsoy, ayrıca 4 KOBİ'den sadece birinin web sitesi sahibi olduğunu, KOBİ'lerin kendilerine ait bir e-posta kullanımı noktasında da çok düşük bir seviyede olduğunu kaydetti.
Gürsoy, KOBİ'lerin verimliliğinin ve ekonomiye kattıkları değerin düşük olmasının nedenleri arasında ilk sıralarda bilişim teknolojilerinden yeterince yaralanılmamasının gösterilebileceğini vurguladı. Yönetim kurulu başkanlığını yaptığı derneğin 'Gelecek İçin Bilişim KOBİ e-Dönüşüm Projesi' ile KOBİ'lerin vizyonunu değiştirmeyi ve teknolojik kapasitelerini artırmayı hedeflediğini belirten Gürsoy, verimliliğin ve ekonomiye katkılarının artması için KOBİ'lerin teknolojiden çok daha fazla ve etkin biçimde
yararlanmaları gerektiğine dikkat çekti.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş ise, bilişim teknolojilerinin yarattığı ekonomik değerin artık kurumlar için çok daha önemli olduğunu vurguladı. KOBİ'lere başarılı olmanın, işini büyütmenin yolunun bilgiyi ve teknolojiyi etkin kullanımdan geçtiğinin anlatılması gerektiğini söyleyen Bektaş, teknoloji kullanımının KOBİ'lere verimlilik ve maliyetin azalması olarak geri döneceğini, kendi şirketindeki dönüşümü örnek vererek anlattı.
Seminere katılan Capital ve Ekonomist Yayın Direktörü M. Rauf Ateş de, KOBİ'leri gelişen ve değişen teknolojiye karşı durmamaları konusunda uyardı. Büyük şirketlerin başarılı teknoloji uygulamaları olduğuna dikkat çeken Ateş, bu yaklaşımın Anadolu'daki şirketler için örnek teşkil etmesi gerektiğini söyledi.
Intel Türkiye İş Geliştirme Müdürü Burak Aydın da konuşmasında, "Türkiye'de çok çalışıyoruz, az kazanıyoruz. Çok çalışıp çok kazanmamız için teknolojiye önem vermemiz gerekiyor. Emek yoğun değil, bilgi yoğun çalışırsak çok para kazanırız" dedi.
Alıcı Profil A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Emin Alıcı ise, tecrübe paylaşımında bulunarak, kendi çalışma hayatında bilişim ve teknolojiden faydalanıp elde ettiği ticari büyüme ve verimlilikten söz etti.
Seminerin son konuşmacısı Halkbank KOBİ Pazarlama Daire Başkanı Hakan Başaran, bilişim ve teknoloji alanında yatırım yapacak şirketlere kredi desteği verdiklerini, bu desteği bundan sonra da devam ettireceklerini bildirdi.
Seminerde, Adana Sanayi Odası'nı temsilen Başkan Yardımcısı Sadi Sürenkök de hazır bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile